Troler plin cu droguri, pierdut într-un microbuz care venea din străinătate. În loc de Oradea, geamantanul a ajuns la Neamț

0
Publicat:

O cantitate uriaşă de droguri a fost depistată în urma unei întâmplări petrecute în Neamţ. De o surpriză colosală a avut parte un tânăr, care a luat un troler „abandonat“ într-un microbuz.

Au fost descoperite aproape 5.000 de comprimate de ecstasy FOTO DIICOT
Au fost descoperite aproape 5.000 de comprimate de ecstasy FOTO DIICOT

Cazul de trafic de stupefiante a fost rezolvat de anchetatorii de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Neamţ, două persoane fiind arestate. Cercetările au demarat când un tânăr s-a întors în ţară, cu un microbuz, iar la destinaţie şi-a însuşit un troler.

Acesta era în mijlocul de transport, dar în staţia finală a cursei, un oraş din Neamţ, nimeni dintre călători nu l-a revendicat. A fost luat de nemţean, dar avea să aibă parte de o supriză colosală. Era plin cu droguri. Detalii desprea acest caz au fost consemnate, la începutul acestei luni, în cotidianul „Adevărul“.

Deşi povestea a avut loc în februarie 2023, din raţiuni ce au ţinut de anchetă, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a emis un comunicat despre această speţă la finalul săptămânii trecute, precizându-se ce fel de stupefiante au fost descoperite în colet.

„Coletul, expediat din Olanda, prin intermediul unei firme de curierat, conţinea 4.990 de comprimate de ecstasy, 2.000 de timbre impregnate cu LSD şi cantităţile de aproximativ 200 de grame de cocaină, 3.265 de grame sulfură de dimetil, 2 kilograme de substanţă cristalină ce conţine MDMA, 3 kilograme de ketamină şi 370 de grame de amfetamină“, precizează DIICOT.

Când nemţeanul a realizat că în acel troler abandonat erau stupefiante, s-a speriat şi a alertat autorităţile, cazul fiind preluat de către DIICOT Neamţ. Pentru că pe valiza cu pricina era ataşat un număr de telefon, anchetatorii l-au pus pe tânăr să-l apeleze. A răspuns o persoană, care era interesată de recuperarea geamantanului.

Aceasta a fost de acord să se deplaseze în oraşul din Neamţ, cerând ca întâlnirea să aibă loc într-un loc puţin circulat, dar acest lucru nu a fost agreat de către nemţean, la recomandarea procurorilor DIICOT. Din considerente de precauţie, s-a convenit ca în zona unei autogări să fe întrevederea.

Înainte de ora fixată, destinatarul drogurilor, un cetăţean străin, a venit la locul indicat însoţit de un acolit român, l-au abordat pe deţinătorul trolerului, atunci fiind realizat flagrantul, după care a urmat arestarea.

Coletul a ajuns dintr-o întâmplare în Neamţ, deoarece şoferul microbuzului nu a mai oprit la Oradea.

Timbre impregnate cu LSD FOTO DIICOT
Timbre impregnate cu LSD FOTO DIICOT

„Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: Y.A. (...) şi B.C.C., pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc, deţinere fără drept de droguri de risc şi mare risc, în vederea consumului propriu şi introducere în ţară de droguri de risc“, se arată în hotărârea din 23 februarie 2023 a Tribunalului Neamţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite