Spital din Kathmandu distrus de marele cutremur, dotat cu aparatură medicală cumpărată de o asociaţie din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Ursu şi reprezentanţii spitalului din Kathmandu FOTO: facebook
Ionuţ Ursu şi reprezentanţii spitalului din Kathmandu FOTO: facebook

Tânărul Ionuţ Ursu, voluntar la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti, a reuşit să ducă la capăt a doua misiune umanitară pe care a derulat-o în ţara puternic afectată de cutremure.

Ionuţ Ursu, tânărul care a dat o mână de ajutor în spitalele din Nepal imediat după seismul din aprilie 2015, a revenit în această ţară la începutul lunii mai. Prin intermediul Asociaţiei "Volunteer for Life" (Voluntar pentru Viaţă), pe care a înfiinţat-o, el a reuşit să strângă circa 4000 de dolari, bani cu care a achiziţionat echipamente medicale şi aparatură necesară spitalului Manmohan Memorial Community din Kathmandu, unitate în care Ionuţ a făcut voluntariat anul trecut.    

Pe 5 mai, Ionuţ a pornit spre capitala Nepalului însoţit de colegul său Adnan  Zecheria şi cu o parte din echipamentele medicale achiziţionate în urma unor acţiuni desfăşurate la Piatra Neamţ şi Bacău. Sâmbătă, pe 28 mai, cei doi tineri au donat spitalului o serie de aparate medicale: un electrocardiograf, un monitor multifuncţional ATI, un aspirator ATI, două nebulizatoare, două tensiometre digitale, trei tensiometre digitale, un glucometru, pansamente pentru arsuri, truse de naşteri, cântar medical şi trusă de prim-ajutor pentru ambulanţă.

„Asociaţia Volunteer for Life prin Ursu Ionuţ şi Zecheria Adnan împreună cu fundaţia "Cold Feet" reprezentată prin Gopi şi Ranju, am reuşit donarea aparaturii medicale de terapie intensivă pentru camera de urgenţă. Personalul spitalului a fost foarte mulţumit de donaţiile primite“, a precizat Ionuţ Ursu. 

Ajutor pentru nepalezi din sate izolate

A doua zi, duminică, 29 mai, cei doi români de la Volunteer For Life împreună cu partenerii de la Fundaţia Cold Feet au fost la un alt spital, din regiunea Dhading, o zonă greu încercată de cutremure anul trecut, unde au fost donate alte echipamente medicale.

„Cu ajutorul banilor obţinuti de la sponsori am achiziţionat două cărucioare şi medicamente pentru probleme respiratorii. Aceste lucruri sunt pentru ajutarea persoanelor din sate izolate care erau nevoite să mearga zeci de kilometri până în Kathmandu. Vă mulţumim din suflet pentru tot ajutorul oferit“, a declarat Ionuţ Ursu.  

În perioada petrecută în Nepal, cei doi voluntari de la Volunteer for Life, împreună cu reprezentanţii fundaţiei Cold Feet (Gopi Adhikari şi Ranju Adhikari) au avut o întâlnire cu dr. Asha Pun, preşedinta ONU/UNICEF Nepal. 

„Am discutat despre problemele cu care se confruntă populaţia din Nepal, şi despre probleme medicale, despre reabilitarea spitalelor şi nu în ultimul rând despre comunităţile rurale din zonele defavorizate ale Nepalului“, a mai spus voluntarul român care va reveni în ţară zilele acestea, după trei săptămâni petrecute în misiunea umanitară.

Pe aceeaşi temă: 

Voluntari români primiţi cu ceai cald în sălile de operaţie din Nepal. Jurnalul unei misiuni umanitare speciale

Martor în iadul din Nepal după un nou cutremur: „E nebunie aici“. Nemţeanul voluntar e teafăr şi acordă asistenţă medicală răniţilor

Lecţia de voluntariat a unui orfan din Piatra Neamţ: pleacă o lună în Nepal pentru a-i ajuta pe copiii rămaşi singuri pe lume după cutremur

FOTO Când viaţa bate filmul: Ionuţ Ursu, orfanul voluntar pe ambulanţă care a bătut sistemul prin muncă şi ambiţie

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite