Salvamontiştii, surprinşi de o turistă din Bucureşti. „Puţini îşi amintesc de noi după ce se termină cu bine“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Misiunea de salvare a durat patru ore FOTO Salvamont Neamţ
Misiunea de salvare a durat patru ore FOTO Salvamont Neamţ

Salvamont Neamţ a avut, zilele trecute, o misune dificilă pe Ceahlău, iar bucureşteanca salvată le-a mulţumit public, lucru care se petrece destul de rar.

Pe pagina de Facebook a Serviciului Salvamont Neamţ, unul care are ca atribuţii intervenţii în cazuri de accidente petrecute în masivul Ceahlău şi în alte zone înalte din judeţ, zilele trecute a fost postat un mesaj de felicitare. Unul singular, din păcate, „autor“ fiind o bucureşteancă, victimă a unui nedorit incident pe munte, la finalul săptămânii trecute. 

De pe patul de spital, aceasta a făcut un gest normal, firesc, dar de care alţi foarte mulţi uită, după ce-au fost în situaţii similare. Geta I. le-a mulţumit salvatorilor montani pentru că au ajutat-o într-un moment greu: „Vă mulţumesc pentru ajutor! Pentru mine aţi fost îngerii mei salvatori. Dumnezeu să fie alături de voi, sănătate multă!“. 

Un răspuns i-a transmis Raul Papalicef, şeful Salvamont Neamţ: „Vă dorim însănătoşire şi recuperare uşoară. Nu putem să nu apreciem stăpânirea de sine de care aţi dat dovadă în ciuda durerilor pe care le-aţi avut. Derulăm operaţiuni de salvare aproape în fiecare zi şi sunteţi printre cei extrem de puţini care-şi aduc aminte de noi după ce totul se termină cu bine. Vă mulţumim!“ 

Pe 22 iulie 2022, Salvamont Neamţ a avut o misiune în masivul Ceahlău, la intervenţie fiind solicitat şi sprijin aerian de la SMURD Iaşi. Era vorba despre o turistă de 42 de ani din Bucureşti, care venise pe munte împreună cu soţul şi copii. Au ajuns cu bine la cabana Dochia, la cota 1.850 metri, dar probleme au fost la cobărâre. 

Aproape de cascada Duruitoarea, pe traseul care duce spre staţiunea Durău, bucureşteanca a căzut şi a suferit un foarte grav traumatism la picior, dublă fractură de tibie şi peroneu, cu foarte probabilă

deschidere, oasele frânte ajungând sub piele, iar durerile fiind teribile, după cum a precizat Raul Papalicef.

„Deoarece riscul şocogen al transportului terestru era imens, am solicitat suport aero. Aeronava a realizat o aterizare de excepţie în singură poiană din acea zonă. Apoi, medicii şi asistenţii elicopterului au preluat cazul şi, în mai puţin de 40 de minute de la aterizare, decolau cu destinaţia Spitalul Bagdasar din Bucureşti. Operaţiunea a durat patru ore“, detalia şeful Salvamont. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

 Soţia lui Mircea Radu, lovită de un taxi pe o trecere de pietoni din Piatra Neamţ

O sexy-deputată, despre scandalul iscat de Buhnici: „O tâmpenie de la un om care se pretinde educat“

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite