Pompieri altruişti. „Nimic grav, ar putea spune unii, pentru că etichetăm cu uşurinţă oameni şi contexte“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plutonierii au intervenit pentru a ajuta o bătrână, care avusese o criză epileptică FOTO ISU Neamţ
Plutonierii au intervenit pentru a ajuta o bătrână, care avusese o criză epileptică FOTO ISU Neamţ

Doi pompieri merită felicitaţi, ei dând dovadă de altruism într-o altfel de misiune, intervenind cu promptitudine într-un caz limită.

Plutonierul adjutant şef Eduard Andronache şi colegul său, Relu Groapă, plutonier adjutant, sunt două dintre cadrele care-şi desfăşoară activitatea la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ. Au trecut prin multe situaţii deosebite, toate „dictate“ de rutina cotidiană în cadrul activităţilor ce derivă din natura meseriei. 

Despre ele sunt comunicate seci, în care se spune că echipajele de pompieri au intervenit la incendii, au salvat vieţi şi bunuri ale unor oameni peste care năpasta a căzut când nu se aşteptau, că au stat stat zile în şir pentru a înlătura efectele unor calamităţi naturale. 

Dincolo de toate acestea, cei doi pompieri menţionaţi au

acordat primul ajutor unei femei care suferise o criză epileptică pe o stradă din Piatra Neamţ. În cădere, victima şi-a provocat şi un traumatism grav, în zona capului. Primul care a observat cele întâmplate a fost Eduard Andronache, la scurt timp acesta fiind sprijinit de Relu Groapă, care nu au putut trece nepăsător. 

„Dimineaţă, pe18 august 2021, colegul nostru, Eduard Andronache, a surprins, din autoturismul pe care îl conducea, momentul în care o femeie a căzut pe trotuar, într-o baltă. Nimic grav, ar spune unii, pentru că ne-am obişnuit să etichetăm cu o prea mare uşurinţă oamenii şi contextele, dar iată că situaţia a fost de departe una nu lipsită de importanţă. Edi nu a ezitat, intuiţia i-a spus că e cazul să intervină“, se precizează într-un comunicat emis astăzi, 19 august, de către ISU Neamţ. 

A constatat că femeia în vârsta de 61 de ani suferise o criza de epilepsie, acesta fiind motivul pentru care a ajuns în acea situaţie. În contact cu asfaltul, bătrâna suferise şi un traumatism cranian. În acelaşi timp, colegul Relu Groapă, care era în zonă, a văzut şi el ceea ce s-a întâmplat şi a venit în sprijin. Victima a fost aşezată în poziţie laterală de siguranţă, timp în care o altă persoană a fost rugată să sune la 112. 

Cei doi militari şi-au concentrat atenţia asupra victimei, monitorizând-o până la sosirea unui echipaj al Ambulanţei. „Relu şi Edi sunt doi oameni deosebiţi, pe care te poţi baza indiferent de situaţie, oameni care nu judecă, nu întorc privirea în direcţia opusă pentru că aşa ar fi mai comod, ci acţionează. Felicitări colegilor!”, a mai transmis ISU Neamţ. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Ultima vacanţă mare din viaţa lor. Şapte copii din Neamţ au murit, iar trei suferă cumplit în spitale

 

Misiuni amuzante ale pompierilor şi poliţiştilor. Cum au fost fugăriţi ore în şir de o maimuţă

Piatra Neamţ


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri