Un orădean vrea să promoveze Parcul Natural Apuseni, cu sprijinul Discovery Channel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Frumusețile Parcului Natural Apuseni vor fi prezentate într-un material de promovare
Frumusețile Parcului Natural Apuseni vor fi prezentate într-un material de promovare

Orădenii pot vota pe site-ul www.clipedeinspirație.ro un proiect care vizează Parcul Natural Apuseni, recomandat de către Serviciul Județean Salvamont- Salvaspeo Bihor. Dacă proiectul va acumula cele mai multe puncte va fi finanțat cu 3.000 de euro de către Discovery Channel.

Pentru a se asigura că Parcul Național Apuseni va beneficia de un material de promovare realizat cu sprijinul Discovery Channel, orădenii trebuie să acceseze http://clipedeinspiratie.ro/2010/12/01/lets-shoot-the-apuseni-mountains/ și să voteze proiectul orădeanului Maxim Thomas. Potrivit informațiilor transmise de către Salvamont-Salvaspeo, Maxim Thomas este un pasionat de munte, peșteri, schi și a însoțit de mai multe ori echipele Salvamont sau ale CS Cristal "capturând" cu pricepere și artă imagini foto și video. „Există  ocazia ca un film despre zona noastră montană să fie realizat chiar de către unul dintre noi, care îi cunoaște aproape toate frumusețile, misterele și mai ales durerile", a transmis Adi Marin, vicepreședinte Salvamont-Salvaspeo Bihor.

Să atragă turiști străini

Pe site-ul concursului Maxim Thomas scrie că, fiind din Oradea, s-a învârtit mult prin Parcul natural Apuseni, o zonă plină de rezervații naturale, singurele din țară în care accesul nu este interzis. „Ce încerc eu să fac este să realizez un material promo de lungimea unui scurt-metraj, material ce va folosi atât în aducerea la cunoștință a iubitorilor de munte străini, ca să vină și să sprijine aceste spații, dar în special pentru strângerea de fonduri, fonduri ce vor fi de folos în salvarea Parcului și al rezervațiilor acestuia", scrie orădeanul. 

Frumuseți neapreciate

Filmul vrea să prezinte frumuseștea acestor spații, spații atât exterioare (Cetățiile Ponorului, Cheile Galbenei, Cetățiile Rădesei, Cheile Someșului Cald, Poiana Glăvoi, Poiana Ponor, etc.) cât și spațile ce sunt ascunse sub picioarele noastre (Peștera Cetățile Ponorului, Ghețarul de la Barsa, Focul Viu, Ghețarul de la Scărișoara, Peștera Piatra Altarului etc.). Printre toate aceste imagini ce îți taie răsuflarea, se vor ascunde imagini negre, în care spațile sunt distruse încet de mâna celor fără de respect. „Deasemenea o altă problemă pe care vreau să pun accentul este defrișarea, ce are loc într-o veselie și care lasă locul complet gol și lipsist de viață. Defrișare într-un Parc Natural?! Un lucru de neacceptat și care dacă-l lăsăm trecut cu vederea va face să treacă în câțiva ani tot spectacolul naturii menționat mai sus", atrage atenția Maxim Thomas.

Ambiții vechi

„Acest proiect îl am în vedere de câțiva ani, iar acuma că sunt student terminal la Facultatea de Teatru și TV, secția Cinematografie, Fotografie, Media; în urma altor materiale realizate cu succes, am încredere în mine, că pot să realizez un material captivant pentru toate vârstele și categorii sociale, material ce va ajuta la promovarea și salvare Parcului Natural Apuseni", mai scrie orădeanul.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite