O cană de fericire pentru sute de copii. Orădenii sunt aşteptaţi să cumpere băuturi calde în scop caritabil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O cană cu ceai sau vin fiert poate face minuni. Pentru al şaselea an consecutiv, orădenii pot fi parte dintr-un important proiect caritabil. Pe perioada lunii decembrie, pe Corso-ul orădean poate fi văzută o căsută de lemn de unde se poate cumpăra băutură caldă cu 5 lei sau diverse obiecte decorative, astfel că banii vor fi direcţionaţi pentru amenajarea unei camere de de terapie, pentru stimulare şi integrare senzorială.

Rotaract Club Oradea, alături de cluburile Rotary şi Interact Oradea, cu sprijinul Primăriei Oradea şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, invită orădenii la a VII-a ediţie a proiectului "O cană de fericire". În fiecare zi, până în data de 22 decembrie, orădenii sunt aşteptaţi pe strada Republicii (lângă grupul statuar poeţii maghiari), unde vor putea savura vin fiert, ceai, ciocolată caldă, cafea, banii din vânzări urmând a fi folosiţi în scop caritabil. La ediţia de anul trecut s-au stâns 19.000 lei, bani necesari pentru dotarea Centrului pentru Educaţie Incluzivă nr. 1 Oradea cu un pat senzorial.

Anul acesta, campania vine în ajutorul a 295 de elevi, cu vârste între 8 şi 18 ani, care au diferite dizabilităţi: deficienţă mintală uşoară, moderată, severă sau profundă, autism, deficienţe senzoriale (hipoacuzie), ADHD, toţi suferind şi de alte deficienţe asociate: tulburări comportamentale, tulburări de învăţare, tulburări de atenţie, handicap locomotor de diferite grade (hemipareze, parapareze etc.), epilepsie, sindrom Down, autism, tulburări afective, hospitalism.

O cana de fericire

Beneficiarii sunt copii ai Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă "Orizont" Oradea. Cauza din acest an este dotarea unei camere de terapie, pentru stimulare şi integrare senzorială.

O cana de fericire

Misiunea Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă "Orizont" Oradea este integrarea şi angajarea acestor copii cu dizabilităţi multiple în acţiunile de recuperare, în programe de terapie complexă şi integrată. Majoritateaa elevilor provin din centre de plasament, sunt copii abandonaţi de familie la vârste fragede. O altă categorie de elevi provin din familiii dezorganizate, cu situaţii sociale şi economice precare.

O cana de fericire

De asemenea, orădenii care doresc pot ajuta şi alţi copii cu probleme. Astfel, Rotaract pune în vânzare obiecte hand-made, executate de beneficiari ai Căminului Felix, Asociaţiei Down, Asociaţiei Paşi Împreună (tineri cu autism), iar banii strânşi din vânzarea obiectelor vor fi redirecţionaţi spre aceste asociaţii.

Va mai recomandam:

Angela Gheorghiu a cântat "Tatăl nostru"  şi imnul României la concertul pentru răniţii din Colectiv

Concert caritabil în beneficiul copiilor cu autism. Centrul în care fac terapie nu are încălzire

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite