Investiţii de peste patru milioane de lei în spitalele orădene
0Administraţia orădeană vrea să îmbunătăţească serviciile medicale oferite în spitalele din oraş, astfel că a depus două proiecte pentru finanţare europeană. Investiţiile vizează renovarea şi dotarea cu aparatură de înaltă perfomanţă a blocurilor operatorii din spitale orădene, în valoare de peste patru milioane de lei.
Atât proiectul pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, cât şi cel pentru Spitalul Municipal sunt în colaborare cu Clinica din Debrecen.
„Spitalul Municipal Dr. Gavril Curteanu are nevoie de o reabilitare totală a blocurilor operatorii. Acestea se compun dintr-o sală de operaţii ortopedice şi din trei săli de chirurgie generală. În ceea ce priveşte specializarea medicilor, pot să vă spun că specialişti în chirurgia oncologică sunt foarte mulţi, dar atestaţi, doar doi. În acest sens, atât la Spitalul Municipal, cât şi la Spitalul Judeţean suntem preocupaţi să trimitem medicii la specializare, deoarece este nevoie de mult mai mulţi medici cu competenţă atestată", a spus într-o conferimţă de presă managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, Gheorghe Carp.
Săli de operaţie noi
În proiectul „Reabilitarea şi dotarea cu echipamente medicale de înaltă performanţă a blocurilor operatorii de la Spitalul Municipal Dr. Gavril Curteanu în vederea îmbunătăţirii calităţii serviciilor medicale", municipalitatea are ca partener Clinica din Debrecen. Valoarea estimată a proiectului este de 2,1 milioane de lei, iar în acest moment se lucrează la elaborarea cereri de finanţare.
Al doilea proiect necesită investiţii tot de peste două milioane de lei, şi presupune realizarea blocului operator de la Spitalul Judeţean, care va cuprinde sălile de operaţii, sala de operaţii urgenţe, sala de operaţie chirurgie plastică şi operatorie, sala de neurochirurgie şi oftalmologie, sala de chirurgie generală I şi II, sala de operaţie ORL şi BMF, şi sala de operaţii ortopedie.
În plus, în proiect este cuprinsă şi modernizarea secţiei de gastroenterologie, dotarea cu set neuronavigator a Universităţii Debrecen, dar şi crearea de protocoale comune în domeniul chirurgiei între Spitalul Judeţean Bihor şi Clinica Debrecen.