FOTO Topul celor mai bune licee din Bihor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesori valoroşi, performanţă, tradiţie şi rezultate peste aşteptări. Cu asta se laudă primele trei liceele din Bihor. De-a lungul anilor au reuşit să menţină fanionul ridicat, iar elevii de ieri au devenit mândria de azi. Vă prezentăm primele trei licee din Bihor şi statistica performanţei ultimilor ani.

Colegiul Naţional Emanuil Gojdu”- Oradea

În anul 1919, când rănile provocate de război erau încă proaspete şi sângerânde, în cadrul României întregite, în Transilvania au fost înfiinţate mai multe licee româneşti. Între acestea se numără şi cele două licee româneşti de stat înfiinţate în Oradea: liceul real, prin transformarea fostei şcoli reale maghiare, şi liceul „Emanuil Gojdu” cu profil clasic modern, liceu care funcţionează în 1920 prin păstrarea numelui "Emanuil Gojdu". Reputaţia câştigată de-a lungul timpului a făcut din Colegiul Naţional “Emanuil Gojdu” o unitate de învăţământ de top din Bihor dar şi din România. Este cunoscut şi sub denumirea de “pepiniera de olimpici”, annual elevi ai acestei şcoli aducând medalii de la olimpiade, concursuri naţionale ori internaţionale. Astăzi, Colegiul Naţional "Emanuil Gojdu" are 1000 elevi, cuprinşi în învăţământul liceal şi gimnazial.

- media de intrare la liceu, la admiterea computerizata - 9.30

- rata de promovare la examenul de Bacalaureat, în 2012  - 98.4%

- procentul absolvenţilor admişi la facultate, în 2012 - 99%

- număr de elevi repetenţi/an - în 2012 - 1 elev

- număr de elevi olimpici - ultimii 5 ani (2008 - 2012)

- la nivel judeţea în medie 130 elevi / an cu premii şi menţiuni

- la nivel naţional în medie 55 elevi / an cu premii şi menţiuni

- rezultatele la concursurile şcolare (olimpiade, compeţii naţionale şi internaţionale), pentru anul 2012 - 42 elevi cu premii şi menţiuni la nivel national

- cazuri de violenţă înregistrate - siguranţa elevilor - în 2012- nu există cazuri

Colegiul Naţional Mihai Eminescu- Oradea

Colegiul Naţional “ Mihai Eminescu” a fost întemeiat ca instituţie la data de 2 decembrie 1699. Din 1717 instituţia a funcţionat ca şcoală iezuită, iar din 1874 ca Arhigimnaziu cu limba de predare latină, tutelat de Ordinul călugaresc “Premonstratensis”. Din anul şcolar 1999-2000, şcoala a primit denumirea de Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”, nume ce marchează şi mai bine statutul de şcoală reprezentativă a judeţului Bihor.

Această istorie încărcată de tradiţii şi cultură impune un prestigiu ce nu este permis să păcălească. Ea serveşte drept stimulant atât corpului profesoral al colegiului cât şi actualilor şi viitorilor săi elevi.

Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” este o instituţie multiculturală ce include, prin tradiţie, secţiile română, maghiară şi germană.

Liceul este orientat către filiera teoretică şi cuprinde profilurile filologie, ştiinţele naturii si matematică-informatică, la secţia română, profilurile filologie, ştiintele naturii şi matematică-informatică la maghiară, şi matematică-informatică la secţia germană.

-media de intrare la liceu, la admiterea computerizată-anul şcolar 2012-2013- 10

-rata de promovare la examenul de bacalaureat, în 2012- 85%

-procentul absolvenţilor admişi la facultate, în 2012- 80%

-număr elevi repetenţi pe an în 2012-1 elev

-număr de elevi olimpici- ultimii 5 ani- 43

-rezultate la concursurile şcolare pentru anul 2012

faza internaţională 1 premiant

faza naţională 8 premianţi-olimpiade

45 premianţi-concursuri naţionale

-cazuri de violenţă înregistrate-nu există

Liceul Teologic Baptist “Emanuel”- Oradea

Într-o societate în care a fi creştin înseamnă a fi anacronic şi pentru care principiile morale, pentru cei mai mulţi, sunt demodate, Liceul Teologic Baptist "Emanuel" este o şcoală confesională, subordonată Bisericii Baptiste "Emanuel", din a cărei iniţiativă a fost şi înfiinţată.

Considerând Cuvântul lui Dumnezeu ca fiind nu doar o sursă de înţelepciune, ci şi un adevărat izvor de viaţă, această şcoală, ce aşează la temelia educaţiei oferite elevilor Sfânta Scriptură, îşi are moto-ul inspirat din Epistola lui Pavel către Efeseni, mai exact din Ef. 4:25.

"Fiecare să spună aproapelui său adevărul". Acest moto este urmărit în toate acţiunile întreprinse în cadrul acestei instituţii şi în afara ei, atât în ceea ce priveşte relaţiile dintre elevi, cât şi în ceeea ce priveşte relaţiile acestora cu dascălii lor.

Liceul Teologic Baptist "Emanuel" îşi propune să ofere tuturor celor ce devin elevi ai acestei şcoli o educaţie creştină din perspectivă evanghelică specifică credincioşilor baptişti din România şi o pregătire ştiinţifică în conformitate cu standardele învăţământului preuniversitar din această ţară.

- media de intrare la liceu, la admiterea computerizată - liceele cu cele mai mari medii aşadar - pentru anul 2012/2013- 10

- rata de promovare la examenul de Bacalaureat, în 2012- 100%

- procentul absolvenţilor admişi la facultate, în 2012- 100%

- număr de elevi repetenţi/an - în 2012 - 0

- număr de elevi olimpici - ultimii 5 ani (2008 - 2012)- peste 60 

-8 premianţi-concursuri naţionale

- cazuri de violenţă înregistrate – siguranţa elevilor - în 2012

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite