Carmen Pantiş este de astăzi noul preşedinte al Colegiului Medicilor Bihor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carmen Pantiş
Carmen Pantiş

Ca urmare a demisiei medicului de familie Adrian Ţăgureanu din funcţia de preşedinte al Colegiului Medicilor Bihor, Consiliul Judeţean al Colegiului Medicilor Bihor a ales-o pe Carmen Pantiş, în calitate de preşedinte al colegiului. Carmen Pantiş este coordonatorul programului de transplant din Bihor şi medic primar ATI, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea.

Timp de un an, din iulie 2010 până în iulie 2011, Carmen Pantiş  (47 ani) a fost managerul celui mai important spital din judeţul Bihor, Spitalul Clinic Judeţean  Oradea.  Carmen Pantiş lucrează de 22 de ani în sănătatea publică şi de 11 ani în învăţământul superior, având publicate 24 de lucrări de specialitate. Bihoreanca, originară din Balc, a parcurs toate etapele unei cariere construite pe muncă şi disciplină, ajungând de la medic de familie la medic primar anestezie-terapie intensivă la Spitalul Clinic de Urgenţă Oradea.

 Pe locul 4 în topul medicilor orădeni

 Unul dintre motivele pentru care este cunoscută şi apreciată de către comunitatea orădeană, în asemenea măsură încât s-a clasat pe locul patru în topul medicilor orădeni, realizat de „Adevărul" cu ajutorul voturilor cititorilor oradea.adevarul.ro şi al juriului de specialitate, este acela că a reuşit să aducă judeţul Bihor pe primul loc în topul naţional al donatorilor de organe.

 Salvaţi de pe listele de aşteptare

 „Donarea de organe este o problemă în toată lumea, reflectată în listele lungi de aşteptare, care la nivelul Europei cuprind aproximativ peste 67.000 de persoane.  Cel puţin 12 pacienţi dintre cei aflaţi pe aceste liste mor în fiecare zi, pentru că nu au donator.  În România, peste 2.400 de pacienţi se află pe liste de aşteptare. În 2010, în judeţul Bihor, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea s-au făcut 29 de declarări de pacienţi în moarte cerebrală, realizându-se recoltări de la 18 pacienţi. În 2011 s-au făcut 42 de declarări de moarte cerebrală şi până luni, 7 noiembrie, s-au făcut 22 recoltări de organe. Aceste cifre situează judeţul Bihor la o rată de donare asemănătoare Spaniei, cea mai performantă ţară din Europa, unde se înregistrează 34 donatori la un milion de locuitori", a spus Carmen Pantiş. 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite