Iaşi: Procesul tragediei de la Scânteia bate pasul pe loc (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procesul tragediei feroviare de la Scânteia s-a amânat din nou pentru că încă nu s-a lamurita problema daunelor morale. Astăzi a avut loc al patrulea termen al dosarului.

0ra 16.00 Daunele pe care ar trebui să le primească rudele victimelor tragediei feroviare de la Scânteia au stârnit,  la cel de-al patrulea termen al procesului, discuţii aprinse.

Avocaţii celor doi patroni ai firmei Valcris Trans, cei ai părţilor civile şi reprezentanţii firmelor de asigurări au pus în discuţie despăgubirile care s-au plătit până acum familiilor celor 13 oameni care şi-au pierdut viaţa în august anul trecut. Acestea au fost acordate în vara lui 2010 de către o firmă de asigurări la care microbuzul avea poliţă RCA.

Mai citiţi şi:

Iaşi:EXCLUSIV Preţul unei vieţi pierdute în tragedia de la Scânteia: doar 700 de lei

Avocaţii rudelor victimelor şi reprezentantul firmei de asigurări au susţinut că sumele sunt confidenţiale şi trebuie ţinute departe de reprezentanţii presei. „Sunt sume importante de bani la nivelul localităţii în care domiciliază părţile civile şi acestea pot tenta rău- voitorii", a precizat Lucian Gheorghe, avocatul familiilor.

Judecătoria Iaşi a dat termen pe 20 ianuarie 2011 pentru ca avocaţii rudelor să facă precizări cu privire la daune şi să specifice dacă familiile beneficiază de pensii de urmaş.

 De asemenea, instanţa va decide dacă sumele acordate drept despăgubiri până în prezenet sunt confidenţiale faţă de ea şi faţă de presă şi dacă rudele mai au dreptul la despăgubiri.

Ora 7.00 O parte din rudele victimelor accidentului feroviar de la Scânteia trebuie să precizeze la termenul de astăzi ce daune morale doresc.

Ionel Dumitriu şi Constantin Scîntei au fost acuzaţi de infracţiuni la Legea securităţii şi sănătăţii în muncă şi nerespectarea regimului transportului rutier public. Procurorii au stabilit că cei doi administratori nu i-au asigurat lui Apostu  condiţii de securitate şi sănătate în muncă cât şi pentru prevenirea accidentelor de muncă, nu i-au întocmit contract de muncă şi nu deţineau licenţă de transport pe firma Valcris Trans pentru traseul Iaşi- Scânteia.  

Dumitriu fost trimis în judecată şi pentru fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals. Potrivit rechizitoriului, administratorul a falsificat un contract individual de muncă pe numele unui salariat, falsificând semnătura acestuia şi a lui Scîntei, pentru a menţine activă licenţa de transport persoane şi pe cea de transport judeţean.

Citiţi şi:

Iaşi: Rudă a unei victime de la Scânteia: „Vinovaţii să plătească pentru ce s-a întâmplat" (UPDATE)

Pe 14 august 2009, un microbuz al firmei Valcris Trans, care transporta pasageri pe ruta Scânteia-Iaşi, a fost lovit în plin de trenul accelerat Iaşi-Braşov. În urma accidentului, 14 persoane, printre care şi şoferul, au decedat. Doar doi pasageri din microbuz au scăpat cu viaţă.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite