Tânărul Alex Suciu luptă trup şi suflet pentru echipa de fotbal Corvinul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alex Suciu
Alex Suciu

Tânărul, student cu bursă la Universitatea de Vest Timişoara, este implicat activ în proiectul de relansare a echipei Corvinul Hunedoara.

Alex Suciu este unul dintre tinerii care ţin în viaţă spiritul echipei Corvinul Hunedoara. Olimpic naţional, în perioada liceului, la literatura română, hunedoreanul a adăugat pasiunii sale pentru studii o altă pasiune, mai puternică, pentru culorile alb şi albastru ale clubului local de fotbal.

CITEŞTE ŞI:

Hunedoara: PORTRET / Tiberiu Rugea dă cele mai crude verdicte

Hunedoara: PORTRET / Claudia Jude, pompierul care "fabrică" explozii

În urmă cu patru ani, Alex a înfiinţat cea mai importantă pagină de internet dedicată suporterilor corvinişti. „Este vorba de un site menit să promoveze echipa locală, o pagină de internet prin care hunedorenii pot afla ultimele noutăţi despre clubul pe care sunt chemaţi să îl susţină”, spune tânărul, în prezent student în anul trei, cu bursă, la Facultatea de Ecomonie a Universităţii de Vest Timişoara.

Luptă pentru salvarea echipei preferate

Chiar dacă în ultimii ani echipa de fotbal a oraşului a trecut prin perioade dificile, fiind pentru o perioadă chiar desfiinţată, Alex se poate mândri că a fost mereu alături de ea, fiind unul dintre cei mai înfocaţi suporteri hunedoreni.

Studentul se află printre iniţiatorii campaniei „Salvaţi Corvinul”, un proiect inedit al unui grup de tineri din localitate, care a reuşit să îi facă pe oameni ca Mircea Lucescu sau Ioan Andone, dar şi pe unii dintre reprezentanţii autorităţilor locale, să se implice în reactivarea echipei.

„Campania a început o dată cu un meci organizat la Deva, în Sala Sporturilor, la care au participat fostele glorii ale echipei Corvinul, printre care şi antrenorul Mircea Lucescu. Atunci, grupul nostru de suporteri a afişat un banner cu mesajul: «Hunedoreni cu mare valoare, uitaţi-vă la Corvinul cum moare».  Am continuat cu alte mitinguri ale suporterilor şi mesaje pentru reînfiinţarea echipei”, a povestit Alex Suciu.

Tânărul s-a implicat şi în alte proiecte inedite. Unul dintre ele este promovarea Castelului Corvinilor, cel mai important obiectiv turistic din municipiul. Un banner imens care îndemna la vizitarea fortăreţei a fost amplasat de suporteri la intersecţia de la Sântuhalm, pe şoseaua Deva – Hunedoara.    
În prezent, suporterul pregăteşte, împreună cu alţi tineri, un nou proiect. „În 2 februarie, hunedorenii sunt invitaţi la comemorarea lui Michael Klein, cel care este simbolul echipei Corvinul”, mai spune Alex.   

MAI CITEŞTE ŞI:

Constantin Duca, expertul gloanţelor fatale

Întrebări şi răspunsuri

Care sunt recompensele implicării tale în proiectele legate de Corvinul?
Toată susţinerea pe care o acordăm echipei de fotbal este dezinteresată. Pasiunea pentru fotbal şi dorinţa de a schimba lucrurile în bine ne îndeamnă să luăm atitudine.

Cât de des mergi la meciurile de fotbal?
Eu stau în Timişoara, în cămin. Încerc să nu ratez niciun meci, chiar dacă echipa locală a Hunedoarei joacă într-o ligă inferioară şi, în mod normal, nu ar reprezenta prea mare interes.

Cei vei face după ce vei absolvi facultatea?
Aş vrea să mă întorc în Hunedoara. Din păcate, nu prea sunt perspective aici. Vreau să lucrez în domeniul marketingului. Dacă eşti bun, poţi să reuşeşti oriunde.

Ce-i place
În timpul liber, Alex joacă fotbal cu prietenii. Îi place schiul, construieşte pagini de internet şi se arată interesat de cursurile de marketing pe care le studiază la facultate.

Ce nu-i place
„Nu îmi plac cei care, la două cuvinte în limba română, folosesc câte un englezism”, spune hunedoreanul. Pasivitatea celor din jur este un alt lucru care îl deranjează pe Alex.

Profil
Născut. 21 aprilie 1988
Studii. Student la Universitatea de Vest Timişoara
Experienţă. Coordonează, de patru ani, pagina de internet a suporterilor hunedoreni
Familie. Necăsătorit, are un frate mai mare

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite