REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012 Pot vota peste 400.000 de hunedoreni. Candidează peste 5.500. Află rezultatele votului astăzi, pe hunedoara.adevarul.ro
0Urnele din cele 525 secţii de votare din judeţul Hunedoara s-au deschis la ora 7.00. Sunt aşteptate peste 400.000 de persoane. Candidează aproximativ 5.500.
Campania electorală pentru alegerile locale s-a încheiat pe 9 iunie, la ora 7.00, alegătorii fiind aşteptaţi la urne , azi, 10 iunie. Peste 400.000 de cetăţeni cu drept de vot din judeţul Hunedoara sunt chemaţi la urne pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale. Un număr de aproximativ 5.500 de cetăţeni candidează pentru ocuparea a peste 900 de funcţii de aleşi locali la scrutinul de duminică.
De ce trebuie să votezi
În judeţul Hunedoara, la scrutinul din 10 iunie urmează să fie aleşi 69 de primari din 283 de candidaţi, un preşedinte de consiliu judeţean din șapte candidaţi, 32 de consilieri judeţeni din 3352 de candidaţi şi 912 de consilieri locali din 5.500 înscrişi.
În total, în judeţul Hunedoara pentru 912 de funcţii de aleşi locali candidează 5.500 cetăţeni.
Numărul de alegători înscrişi pe listele electorale permanente este de 405.838 .
Au dreptul de a alege cetăţenii români care au împlinit 18 ani, inclusiv în ziua alegerilor.
Dreptul de vot se exercită numai în comuna, oraşul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritorială a municipiului în care alegătorul îşi are domiciliul.
Pentru alegerile de duminică au fost organizate 525 de secţii de votare.
Cum votăm?
Alegătorilor nu le este permis accesul în secţiile de votare cu însemne electorale care ar putea influenţa procesul de vot. De asemenea, accesul în secţiile de votare este permis în funcţie de numărul cabinelor de vot disponibile în acel moment. Odată ajuns la secţia de votare, alegătorul trebuie să prezinte actul de identitate (buletin sau carte de identitate), iar supraveghetorii verifică dacă acesta este înscris în lista electorală. După ce semnează pe lista electorală în dreptul numelui său, alegătorului îi sunt înmânate patru buletine de vot, câte unul pentru consiliul local, consiliul judeţean, primar şi preşedintele consiliului judeţean. După ce au votat în cabină, alegătorii îndoaie buletinele de vot astfel încât pagina albă care poartă ştampila de control să rămână în afară. Buletinele de vot se introduc în urne separate. Sunt considerate nule buletinele de vot pe care nu a fost aplicată ştampila secţiei de votare, buletinele pe care este aplicată ştampila „VOTAT” pe mai multe patrulatere, cele pe care nu a fost aplicată ştampila şi buletinele de vot de alt model decât cel legal. Îndoirea greşită a buletinelor nu atrage anularea atâta vreme cât secretul votului este asigurat.
Urna mobilă
Alegătorii care nu pot ajunge la secţiile de votare din cauză de boală sau invaliditate pot solicita urna mobilă. Preşedintele Biroului Electoral al Secţiei de votare poate aproba, la cererea scrisă a acestora, ca o echipă să se deplaseze la locul la care se află alegătorul cu toate materialele necesare pentru a se efectua votarea. Urna mobilă poate fi solicitată prin cerere scrisă, care se depune cel târziu cu două zile înaintea zilei votării. De precizat şi faptul că alegătorii care nu pot vota singuri au dreptul de a fi însoţiţi în cabina de vot.
Rezultate alegeri locale 2012
Astăzi vei putea afla, pe adevarul.ro, cum se decide soarta Devei şi a judeţului Hunedoara: rezultate alegeri locale
2012, incidente în timpul alegerilor, sondajele exit poll prezentate de
televiuni, declaraţii ale învingătorilor şi perdanţilor, informaţii
inedite despre alegeri locale şi candidaţii din acest tur de scrutin.
Urmăreşte ştirile despre alegeri şi comentează rezultatele alegerilor locale împreună cu jurnaliştii şi cititorii adevarul.ro.
Citeşte aici detalii despre toţi candidaţii din toate judeţele României şi urmăreşte pe paginile locale rezultatele alegerilor locale.
„Adevărul“ îţi prezintă candidaţii din toate judeţele din România
Amendaţi că au făcut campanie cu megafonul după ce s-a terminat campania electorală