Renovarea clădirii Primăriei Hunedoara costă 3,85 milioane de lei. Lucrările au fost scoase la licitaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăria Hunedoara. ADEVĂRUL.
Primăria Hunedoara. ADEVĂRUL.

Lucrările de renovare a Palatului Administrativ din municipiul Hunedoara, actualul sediu al primăriei, au fost scoase din nou la licitaţie publică.

Primăria Hunedoara îşi restaurează sediul pe fonduri europene. Lucrările de renovare a clădirii Palatului administrativ din Centrul Vechi au fost scoase la licitaţie publică, din nou, după ce astfel de demersuri au mai avut loc în cursul ultimelor luni. Investiţia este estimată la 3,85 de milioane de lei, proiectul fiind cofinanţat din fonduri europene (85 la sută) şi din fonduri de la bugetul naţional (13 la sută).

Lucrările vor fi derulate pe 16 luni de la data semnării contractului de execuţie şi vizează reabilitarea termică a sistemului de încălzire şi a sistemului de furnizare a apei calde, termoizolarea faţadelor, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice, modernizarea instalaţiei de iluminat în clădiri, repararea elementelor de construcţie ale faţadei care prezintă potenţial pericol de desprindere sau afectează funcţionalitatea clădirii, repararea acoperişului şarpantă, respectiv a sistemului de colectare şi evacuare a apelor meteorice la nivelul învelitoarei şarpantei, refacerea finisajelor interioare în zonele de intervenţie, repararea trotuarelor de protecţie.

Palatul Administrativ din Hunedoara se numără printre construcţiile reprezentative din municipiu. Ridicat în forma literei H, în centrul istoric al oraşului, imobilul a fost finalizat în 1937, iar în prezent aici se află sediul primăriei. În anii interbelici, la subsolul clădirii a funcţionat arestul Poliţiei, iar restul spaţiilor erau folosite ca birouri ale Primăriei. Poliţiei, Judecătoriei şi Fiscului. Clădirea din centrul vechi al Hunedoarei a fost construită în urma unei înţelegeri dintre administraţia locală din Hunedoara şi Uzinele de fier, din 1935.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Secretele lagărului de prizonieri sovietici din Munţii Metaliferi. Unde au fost gropile comune ale ostaşilor morţi pe şantierul căii ferate Deva - Brad

VIDEO Cele mai spectaculoase căi ferate dispărute. Povestea mega-proiectului la care s-a muncit cinci decenii şi a primei căi ferate cu cremalieră

Tunelul impresionant din vremea austro-ungarilor va fi transformat într-un mod inedit, la zece ani de la abandonarea sa

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite