Rămăşiţele descoperite în curtea muzeului sunt oseminte umane, vechi de zeci de ani, şi oase ale unor animale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii legişti au analizat oasemintele descoperite întâmplător în urmă cu o săptămână, pe un teren din faţa Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva şi au ajuns la concluzia că o parte din ele sunt oase umane, însă printre acestea s-au amestecat şi oasele unor animale.

Potrivit medicilor legişti, doar o analiză cu o tehnologie avanastă ar putea stabili vechimea exactă a osemintelor descoperite în urmă cu aproximativ o săptămână pe un teren al parcului de la poalele cetăţii Devei, unde în trecut se aflau anexe ale Palatului Magna Curia.

„În speţă este vorba de mai multe resturi scheletare, atât de origine umană cât şi provenite de la animale. Au o vechime apreciabilă, de zeci de ani, iar felul în care au fost găsite, împreună cu resturi de cioburi atestă că nu e vorba de nicio infracţiune”, a precizat medicul legist Dan Măcrculescu, şeful Serviciului Judeţean de Medicină Legală Hunedoara.

În 6 martie, deţinuţii care munceau la acoperirea cu pământ a unor gropi din zona Parcului municipal Cetate, din Deva, au scos din pământ mai multe rămăşiţe umane. Oasele erau depozitate într-o pungă de plastic, care la rândul ei fusese îngropată şi acoperită de vegetaţie.

Unul dintre muncitori a dat din întâmplare peste pungă, cu o sapă, şi a scos-o la suprafaţă. Angajaţii Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva au anunţat autorităţile cu privire la descoperire. Terenul pe care au fost găsite rămăşiţele reprezintă şi curtea Palatului Magna Curia, actual sediu al Muzeului.
 


Vă recomandăm şi:

Un vas din ceramică fină descoperit pe şantierul autostrăzii va fi expus la Deva. Obiectul are o vechime de 3.500 de ani     Exponatul lunii martie la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva este un vas din ceramică fină, decorat, despre care arheologii susţin că are o vechime de 3.500 de ani. Piesa a fost descoperită pe şantierul autostrăzii Deva – Orăştie, şi a fost restaurată. 

Un ulcior antic a fost descoperit de un sătean care îşi ara pământul lângă ruinele Ulpiei Traiana Sarmizegetusa          Un sătean din comuna Râu de Mori a descoperit un ulcior antic, în timp ce îşi ara pământul. Bărbatul a anunţat autorităţile, iar reprezentanţii Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva au ridicat obiectul.

Plăcuţele din aur antice decoperite la Germisara vor fi expuse la Muzeul Deva    Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva organizează o expoziţie care reuneşte unele dintre cele mai valoroase obiecte şi bijuterii antice din colecţiile instituţiei. Vernisajul expoziţiei „Obiecte de tezaur din colecţiile Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva” va avea loc luni, 17 martie.

VIDEO Un sac cu rămăşiţe umane a fost descoperit în zona Parcului Cetate. Osemintele erau aruncate într-o groapă            Un sac de plastic în care au fost depozitate oase vechi, provenite de la mai multe persoane, a fost descoperit în această dimineaţă în zona Parcului municipal Cetate din Deva, în vecinătatea Palatului Magna Curia.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite