Protest spontan în faţa Termocentralei Mintia: circa 200 de angajaţi au refuzat să înceapă lucrul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajajaţii Termocentralei au protestat, faţă de măsurile prevăzute în CCM.
Angajajaţii Termocentralei au protestat, faţă de măsurile prevăzute în CCM.

Circa 200 de angajaţi ai Termocentralei Mintia au refuzat astăzi să intre în incinta întreprinderii, pentru a începe programul de lucru. Omaneii au protestat până la orele 15.30 la poarta de acces în termocentrală, nuemulţumiţi de faptul că le expiră contractul colectiv de muncă, iar noile măsuri ale administraţiei prevăd reduceri de salarii şi personal, susţin reprezentanţii angajaţilor.

UPDATE 17.05 Cei peste 200 de angajaţi ai Termocentralei Mintia care au declanşat, joi, un protest spontan în faţa sediului, principala revendicare fiind păstrarea drepturilor prin viitorul contract de muncă, au încheiat protestul, aşteptând acum rezultatele negocierilor. Vicepreşedintele Sindicatului "Muntele", Cristian Iştoc, a declarat, pentru Mediafax, că protestul spontan s-a încheiat la ora 15.30: “Am înaintat revedincarea noastră directorului de sucursală, Nicolae Codreanu, cel mandatat de conducerea CEH să o reprezinte, iar acum negociem".

Potrivit lui Iştoc, dacă rezultatul negocierilor nu va fi favorabil muncitorilor, aceştia vor protesta din nou. "Singura noastră cerere este să se prelungească contractul colectiv de muncă în forma actuală, respectiv să nu fie reduse drepturile salariale ale muncitorilor. Nu am cerut nimic în plus”, a afirmat Iştoc.

Ştire iniţială

Protestul spontan în faţa Termocentralei Mintia a început astăzi, de la primele ore ale dimineţii, iar la acţiune participă circa 200 de angajaţi ai întreprinderii.

Potrivit liderului de sindicat al energieticenilor, Cristian Iştoc, oamenii sunt nemulţumiţi că negocierile privind noul Contract Colectiv de Muncă al salariaţilor Complexului Energetic Hunedoara vizează reduceri salariale importante, în timp ce conducerea administrativă a CEH beneficiază de salarii de până la 8.000 de lei.

"Ca sindicat, nu putem accepta reduceri salariale. Rămânerea pe contractul individual de muncă înseamnă pierderea tuturor facilităţilor cuprinse în CCM, cum ar fi ajutorul de înmormântare, transportul la locul de muncă, tichetele de masă. Nu cerem nimic în plus pentru că suntem conştienţi de situaţia financiară în care se află societatea. Cerem doar prelungirea CCM, singura posibilitate pe care ne-o permite şi legea”, a declarat Cristian Iştoc.

Protestatarii au solicitat o întâlnire între liderii sindicali şi cu directorul CEH, Viorel Stancu, la care să participe şi prefectul judeţului Hunedoara, Sorin Vasilescu.Protestul energeticienilor s-a încheiat în jurul orei 15.15. Potrivit vicepreşedintelui Sindicatului “Muntele”, Cristian Iştoc, revendicarea privind păstrarea CCM în forma actuală a ajuns pe masa comisiei de divizare, urmând să fie analizată, iar oamenii să primească un răspuns.

În ultimele săptămâni, au mai avut loc proteste spontane ale angajaţilor Termocentralei Mintia.


Vă recomandăm şi:

Haosul din CEH a scos oamenii în stradă. Peste 300 de angajaţi ai termocentralelor Mintia şi Paroşeni au protestat în Deva

Angajaţii termocentralelor Mintia şi Paroşeni au protestat astăzi în faţa Prefecturii Hunedoarei. Oamenii sunt nemulţumiţi de haosul din Complexul Energetic Hunedoara, care include cele două termocentrale şi patru minde din Valea Jiului, şi cer ajutor urgent de la guvern, pentru CEH.

Ce averi au şefii din Complexul Energetic Hunedoara, compania de stat aflată într-o situaţie economică dificilă

Complexul Energetic Hunedoara se află în suferinţă din punct de vedere economic şi ar putea rămâne până la finalul acestui an fără aproape 500 de angajaţi, concedierile colective fiind plănuite în strategia de redresare a companiei de stat. Spre deosebire de angajaţii fără funcţii, membrii din conducerea CEH, majoritatea numiţi politic, au puţine motive de îngrijorare: unii dintre ei au venituri impresionante.

Ministrul Liviu Pop despre concedierile din cadrul CEH: "Disponibilizaţii vor primi salarii compensatorii"

Liviu Pop, ministrul delegat pentru Dialog Social, a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă organizată la Deva, că angajaţii din Complexul Energetic Hunedoara care vor fi vizaţi de disponibilizările colective, în cazul în care acestea vor avea loc, vor primi salarii compensatorii.

Cărbunele, esenţial pentru securitatea energetică a României

După o experienţă de 7 ani în serviciul public românesc, în domeniul politicii comerciale comune a Uniunii Europene, inclusiv în cadrul Reprezentanţei Permanente a României pe lângă UE, am avut, în ultimele 10 luni, şansa de a lucra, din nou, în cadrul administraţiei publice, de data asta, la Departamentul pentru Energie, astăzi Ministerul Energiei, IMM-urilor şi Mediului de Afaceri.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite