Primăria cumpără autobuze şi microbuze second-hand, în aşteptarea fondurilor UE pentru vehiculele ecologice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În aşteptarea autobuzelor electrice şi hibride, municipalitatea va achiziţiona microbuze şi autobuze second-hand.

Primăria Deva achiziţionează utobuze şi microbuze second-hand, pentru a le folosi la transportul călătorilor. Contractul, a cărei valoare este estimată la 1,77 milioane de lei, prevede „furnizarea a 12 autobuze în regim second-hand de tip urban şi a 4 patru microbuze în regim second-hand de tip urban'necesare serviciului de transport public în Municipiul Deva şi localităţile aparţinătoare. Licitaţia este în desfăşure, iar ofertele pot fi depuse până la începutul lunii decembrie.

De la începutul lunii septembrie, o societate înfiinţată de primărie gestionează transportul public local de călători, după ce firma privată care asigura transportul public de călători în municipiul Deva, în baza unui contract de concesiune semnat cu primăria, a renunţat să mai scoată autobuzele din garaj. Primăria a închiriat în scurt timp autobuze de la municipalitatea din Timişoara, pentru a-şi putea îndeplini obligaţiile faţă de localnici.

Între timp, Primăria Deva a contractat serviciile de realizare a documentaţiilor, pentru proiectul de modernizare a sistemului de transport public local, care prevede achiziţionarea de vehicule ecologice, o investiţie pentru care municipalitatea speră să obţină fonduri europene.

După implementarea proiectului se vor reduce emisiile de CO2 cu peste 15 procente, până în anul 2022. În cadrul proiectului ce urmează a fi implementat, se doreşte achiziţionarea a 18 autobuze ecologice (electrice şi hibride), construirea a 125 de staţii de autobuz şi modernizarea şi adaptarea traseelor  în lungime de 45,3 kilometri. Un alt obiectiv al proiectului este creşterea utilizării transportului în comun de la 13%, faţă de cât este în prezent, la 67,7%, se arată în documentele proiectului.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Transportul local a fost pus pe butuci în municipiu. Firma a cerut deconturi de la primărie pentru excursii în Spania 

Mega-proiectele de transport ale epocii Ceauşescu. Povestea celor 3.200 de kilometri de autostradă plănuiţi în anii '60 şi a celui mai mare canal fluvial

Calea ferată Hunedoara - Simeria, pustie din martie. Explicaţiile ministerului după închiderea vechii rute feroviare


 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite