Începe construcţia noului centru de informare turistică în Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Castelul Corvinilor este unul dintre obiectivele care vor fi promovate. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Castelul Corvinilor este unul dintre obiectivele care vor fi promovate. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

De miercuri, 26 august, vor demara lucrările de construcţie a viitorului centru de informare turistică din Hunedoara. Investiţia este finanţată de Uniunea Europeană.

Construcţia centrului de informare turistică din municipiul Hunedoara va demara în această săptămână. „Miercuri va fi dat ordinul de începere a lucrărilor”, a informat Primăria Hunedoara. Proiectul are o valoare de peste 500.000 de lei, din care 471.000 de lei reprezintă contribuţia nerambursabilă de la Uniunea Europeană, prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013.

Centrul turistic va fi înfiinţat în zona fostei cantine a Combinatului Siderurgic Hunedoara. Va avea doi angajaţi şi va avea un program de funcţionare de luni până duminică.

Potrivit realizatorilor proiectului, cei care vor trece pragul viitoarei clădiri în formă de ciupercă vor afla informaţii despre obiectivele turistice din Hunedoara şi împrejurimi. Lista cuprinde: grădina zoologică, bazinul de înot, lacul Cinciş, Ţara Haţegului, Parcul Naţional Retezat, Munţii Ţarcu, mlaştina de la Peşteana, rezervaţia de zimbrii din Pădurea Slivuţ, Castelul Corvinilor, Cetatea Devei, Castelul Kendeffy, Ulpia Traiana Sarmizegetusa, Sarmizegetusa Regia, cetatea Orăştiei.

„Prin intervenţiile sale proiectul va contribui la creşterea atractivităţii zonei municipiului Hunedoara ca locaţie pentru turism şi afaceri. Preconizăm o creştere a numărului turiştilor şi a gradului de informare a lor cu mai mult de 25 la sută”, a informat Primăria Hunedoara.


Vă recomandăm şi:

Blestemul Zamfirei, domniţa de la Mănăstirea Prislop: trei căsnicii sfârşite tragic şi iubirea neîmplinită, cumpărată cu moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur

Mănăstirea Prislop, locul unde se află mormântul părintelui Arsenie Boca, poartă pecetea domniţei Zamfira, fiica voievodului muntean Moise, cea care a sprijinit ridicarea bisericii în a doua jumătate a secolului al XVI-lea. Povestea de viaţă a Zamfirei (Saphira) a fost tumultoasă: domniţa a fost căsătorită de trei ori, dar a sfârşit fără a-şi împlini dragostea vieţii.

Cea mai cumplită poveste adevărată din Castelul Corvinilor: patimile domniţei care a sfârşit în chinuri groaznice pentru că şi-ar fi înşelat soţul, pe Ioan Torok

Cea mai înfricoşătoare poveste adevărată din istoria Castelului Corvinilor este cea a decapitării domniţei Ana (Barbara) Torok, de către soţul ei, nobilul Ioan Torok, cel care a stăpânit Castelul Corvinilor în secolul XVI. Domniţa a sfârşit torturată şi ucisă cu un piron, pentru că îşi înşelase soţul.

Dacia, în viziunea apocaliptică a poetului antic Ovidius: „Orişiunde te-ai uita vezi câmpii necultivate, iar iarna grea ţine până la cealaltă iarnă“

Un teritoriu sălbatic, unde iernile grele făceau traiul aproape imposibil, cu roade bogate în unele locuri şi cu păduri nesfârşite în altele - astfel au conturat cei mai mulţi dintre autorii antici locurile stăpânite în trecut de către daci.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite