GALERIE VIDEO Cum au fost puse la pământ cele mai înalte construcţii din Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Coşurile de fum şi turnurile de apă ale vechii platforme industriale din Hunedoara sunt istorie. În decurs de câteva secunde, construcţiile impunătoare, care puteau fi văzute aproape din orice colţ al municipiului, au fost transformate în moloz. Zona acoperită în trecut de coloşi de beton va fi ecologizată.

Cel mai înalt coş de fum al fostului combinat siderurgic din Hunedoara a fost doborât la pământ în numai câteva secunde. Turnul, având o înălţime de aproximativ 140 de metri, a fost demolat cu ajutorul picamerelor hidraulice.

CITEŞTE Şi: „Mafia fierului vechi” trăieşte din amintiri

REPORTAJ: Ruinele combinatului siderurgic din municipiul Hunedoara, aur pentru fierari

FOTOGALERIE Romii din Hunedoara îşi pun bogăţia pe seama tradiţiei

FOTOREPORTAJ Castelul de la marginea civilizaţiei

Prăbuşirea lui, susţin martorii oculari, a produs un cutremur care a fost simţit pe o rază de trei kilometri, iar din cauza undei de şoc geamurile mai multor clădiri din carterul Ceangăi, în apropierea căruia a fost construit colosul, s-au spart.

Zilele trecute, angajaţii Ecosid, societatea care se ocupă de demolarea şi dezafectarea ruinelor combinatului, au doborât la pământ şi două turnuri de apă, construite în urmă cu jumătate de secol, pentru a folosi colosului industrial.

Un alt coş de apă, înalt de peste 100 de metri, a fost şi el transformat în moloz, iar zilele următoare cele opt coşuri “gemene”, adăugate uzinei Siemens Martin în primii ani de comunism, vor fi, la rândul lor, transformate în moloz.

Vechea zonă industrială a oraşului va fi ecologizată în următorii ani.

Autorităţile locale plănuiesc ca suprafaţa ocupată în prezent de dărâmături să fie alocată pentru amenajarea unui parc industrial, pentru construirea unui cartier rezidenţial şi a unui complex turistic cu valoare istorică. 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite