FOTO Hramul mănăstirii Prislop: peste 5.000 de pelerini sunt aşteptaţi la mormântul părintelui Arsenie Boca

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locul de veci al părintelui Arsenie Boca, din Prislop. FOTO: D.G.
Locul de veci al părintelui Arsenie Boca, din Prislop. FOTO: D.G.

Mănăstirea Prislop din Ţara Haţegului, unde a fost înmormântat duhovnicul Arsenie Boca, va fi în sărbătoare în această sâmbătă. Mii de oameni sunt aşteptaţi la hramul mănăstirii, din 14 septembrie, de „Ziua Crucii”.

Slujbele religioase vor fi ţinute de părintele Gurie, episcopul Devei şi Hunedoarei, şi de părintele Andrei Făgărăşeanu, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului0.

Pelerinii sunt sfătuiţi să ţină cont de recomandările jandarmilor şi poliţiştilor detaşaţi în zona mănăstirii, privind păstrarea ordinii publice şi evitarea blocajelor în trafic.

Mănăstirea Prislop are două hramuri: în 8 mai, de Ziua Sfântului Ioan Evanghelistul, şi în 14 septembrie, de Ziua Crucii. Prislopul a devenit un loc de pelerinaj pentru creştinii din întreaga ţară, după anul 1989. Aici a fost înmormântat părintele Arsenie Boca, considerat unul dintre martirii neamului românesc.

Alte ştiri despre Mănăstirea Prislop:

FOTO VIDEO Pe urmele sfântului părinte Arsenie Boca, în cel mai iubit loc din Ţara Haţegului

Mănăstirea Prislop se confundă cu numele părintelui Arsenie Boca, una dintre cele mai iubite figuri ale ortodoxiei româneşti. În anii 1950, părintele a fost stareţ al Mănăstirii Prislop, într-o vreme în care calvarul persecuţiilor din regimul comunist începea să se răsfrângă asupra lui. Un reportaj plin de mistic şi profunzime în cadrul celei mai frumoase campanii ”Adevărul” - ”125 de locuri pentru care iubim România”.

FOTO Tainele casei de pe munte a părintelui Arsenie Boca

Veche de mai bine de un secol, o căsuţă din lemn şi chirpici ascunsă pe vârful unui munte e considerată de localnicii din împrejurimile Bradului un colţ de Rai. Aici s-ar fi născut în 1910 părintele Arsenie Boca, cel supranumit „sfântul Ardealului“.

Vă recomandăm şi:

FOTO Mănăstirea „Sfântului Ardealului“: cum a ajuns Prislopul unul dintre cele mai iubite locuri din Transilvania

Arsenie Boca, omul care a dus o lumânare aprinsă prin furtună

FOTO Povestea celei mai vechi biserici de piatră din ţară:  Densuş, ridicată pe locul unui templu păgân al romanilor

Hunedoara

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite