Cum a devenit cetatea Sarmizegetusa faimoasă în New York Times, în anul 1934 GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştirea a fost publicată în New York Times pe 15 iulie 1934
Ştirea a fost publicată în New York Times pe 15 iulie 1934

Un corespondent special al ziarului New York Times scria în anul 1934 o ştire despre săpăturile şi descoperirile care se făceau în acea perioadă în căutarea capitalei Daciei, „oraşul legendar al regelui Decebal".

Ştirea publicată pe data de 24 iunie 1934 vorbea despre Decebal, numindu-l un important adversar al Împăratului Traian. „După înfrângerea lui Decebal, coloniştii romani s-au stabilit în ceea ce acum este România, iar românii îi consideră pe daci ca fiind strămoşii lor", explică jurnalistul pentru cititorii americani.

Daţi CLICK pentru o galerie foto

image

Aricolul care datează din 1934 vorbeşte şi despre munca arheologilor, finanţată în mare parte de guvernul român. „În apropierea micuţului oraş Grădiştea, în districtul Hunedoara, Transilvania, arheologii au descoperit rămăşiţele unei clădiri cu cinci colţuri pe care romanii au ars-o din temelii. S-au descoperit vase şi monede ale dacilor. Este pentru prima dată au fost găsite atât de multe rămăşiţe ale culturii dacice, iar descoperirea dovedeşte că această cultură dacă a fost înrudită cu cea a celţilor", mai spune jurnalistul.

„«Grădişte» poate însemna, în limba română, şi «fortăreaţă», iar acesta este modul prin care păstorii din micuţul sat au păstrat amintirea fostei lor capitale, care a dispărut în urmă cu 20 de secole", se încheie articolul publicat în New York Times.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite