Colegiul Decebal din Deva conduce în topul şcolilor gimnaziale din Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Educaţiei Naţionale a realizat un clasament al celor mai competitive şcoli, din fiecare judeţ, pe baza mediei obţinute de elevi în clasele V – VIII, a notelor obţinute de aceştia la examenele de evaluare naţională şi a diferenţei dintre notele primite de elevi în anii de gimnaziu şi notele lor la evaluarea naţională.

Colegiul Decebal din Deva a înregistrat cea mai mică diferenţă între media cu care elevii de gimnaziu au încheiat clasele V – VIII (9,38) şi media notelor pe care aceştia le-au obţinut la examenele de evaluare naţională (8,91).

Astfel, diferenţa între mediile obţinute a fost de -0,41. În urma unei analize realizate de Ministerul Educaţiei Naţionale, Colegiul Decebal se află în topul gimnaziilor din judeţ, în ce priveşte diferenţele între notele date de profesori elevilor şi mediile pe careaceştia le-au obţinut ulterior la Evaluarea Naţională. Colegiul devean este urmat în clasament de Şcoala I.G. Duca din Petroşani şi de Colegiul I.C. Brătianu din Haţeg.

În coada clasamentului se află Colegiul Agricol din Geoagiu, Liceul din Ghelari sau Şcoala nr.2 din Hunedoara, unde elevii notele obţinute de elevii claselor V – VIII au fost „umflate” pe parcurul anilor şcolari, iar la evaluarea naţională, mediile obţinute au fost cu trei puncte în minus faţă de mediile din anii şcolari.

„Analiza a relevat că există şcoli la care, în medie, rezultatele la Evaluarea Naţională sunt mai bune decât cele obţinute pe parcursul anului şcolar, ceea ce indică exigenţă pe parcursul anului şcolar şi corelarea notelor cu nivelul real al elevilor. Există însă şi şcoli la care rezultatele la Evaluarea Naţională au fost mult mai slabe decât cele obţinute, în medie, la clasă. Aceasta poate indica lipsă de exigenţă, uşurinţă în acordarea notelor mari, ceea ce nu poate decât să dăuneze elevilor care, în acest fel, nu îşi cunosc nivelul real”, a informat Ministerul Educaţiei Naţionale.
 

Vă recomandăm şi:

ADMITERE LICEU 2013 Topul celor mai bune licee din Hunedoara: Decebal, Mihai Eminescu şi Iancu de Hunedoara

ADMITERE LICEU 2013 Povestea unei absolvente îndrăgostite de germană: Ana Maria Herţa e cea mai premiată olimpică naţională din Hunedoara

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite