Blocul-fantomă din Hunedoara unde oamenii aruncă tone de gunoaie pe geam. Nimeni nu plăteşte chiria, apa, lumina
0
Locatarii unui bloc social din Hunedoara au „reuşit” să arunce în spatele clădirii, de la ferestre, tone de gunoaie, iar demersurile autorităţilor de a-i civiliza au eşuat.
Tone de gunoaie aruncate de locatari au fost strânse din spatele „blocului-fantomă” din Hunedoara, o clădire de locuinţe sociale devenită adăpost pentru familiile nevoiaşe, care locuiesc aici, în mizerie.
Locul este cunoscut ca un focar de infecţie, însă localnicii, nepăsători, continuă să îşi arunce mizeria pe ferestre.
GALERIE FOTO CU MIZERIA DE LA BLOCUL SOCIAL
„Vineri, pentru a şasea oară în acest an, Primăria municipiului Hunedoara a fost nevoită să vină în sprijinul operatorului de salubritate pentru a curăţa zecile de metri cubi de gunoi care se tot adună atât în jurul punctului de colectare, cât şi în spatele imobilului. Blocul este locuit de cetăţeni care ignoră cele mai elementare norme de conduită civică privind modul de depunere a deşeurilor”, informează Primăria Hunedoara.
Edilii spun că deşi oamenii din zonă au fost sprijiniţi ori de câte ori a fost nevoie cu ridicarea gunoiului, deşi au fost avertizaţi în repetate rânduri că pot primi amenzi consistente, fenomenul persistă.
Mai ales în spatele imobilului apar mormane imense de gunoi, multe dintre deşeuri fiind aruncate direct de pe geam
Viaţa în cel mai depopulat oraş minier. „Oamenii îşi vindeau locuinţele pentru o ladă de bere” VIDEO
Viaţa în blocul-fantomă din Hunedoara: „Noi aruncăm gunoaiele pe geam“ FOTO
Foto: Primăria Hunedoara
În „blocul-fantomă” din Hunedoara, un fost cămin de nefamilişti construit în anii ´70, locuiesc între 100 şi 150 de oameni, mulţi dintre ei fiind copii. Numărul locatarilor nu este constant, pentru că mulţi dintre ei ocupă locuinţele abuziv. Vin şi pleacă, unii provenind din alte localităţi.

Oamenii nu mai plătesc de mai mulţi ani chirie, apa sau utilităţi şi au ajuns să locuiască într-o mizerie cruntă, însă cei rămaşi nu vor să îşi părăsească locuinţele.
Recent, autorităţile locale au decis ca blocul să fie demolat, în urma unei expertize tehnice care a relevat că imobilul nu mai prezintă siguranţă. Demolarea nu poate începe însă decât după ce se familiile care locuiesc în clădire vor fi relocate în alte locuinţe sociale. Pe măsură ce oamenii îşi găsesc alte locuinţe, intrările în camerele unde au stat şi ferestrele sunt zidite.
Blocul social din Hunedoara. Foto: Primăria Hunedoara

Potrivit municipalităţii, în perioada următoare, zona va fi supravegheată de Poliţia Locală, iar cei care vor fi depistaţi aruncând gunoaiele pe fereastră vor fi amendaţi. Sancţiunile pot ajunge până la 20.000 de lei, susţin reprezentanţii primăriei.
Vă recomandăm să citiţi şi:










