Rezultate alegeri parlamentare 2012 / Peste 100.000 de giurgiuveni au votat duminică. Judeţul nostru în Top 5 în ceea ce priveşte prezenţa la urne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Giurgiu, în topul judeţelor cu cea mai mare prezenţă la vot / FOTO Adevărul
Giurgiu, în topul judeţelor cu cea mai mare prezenţă la vot / FOTO Adevărul

Judeţul Giurgiu a încheiat alegerile parlamentare de duminică pe locul 5 la nivel naţional în privinţa prezenţei la vot. Aproape 115.000 de giurgiuveni cu drept de vot au mers la urne.

Conform ultimelor date emise de Biroul Electoral Central după colectarea informaţiilor din toate secţiile de votare, judeţul Giurgiu ocupă locul 5 pe ţară, 49,10% dintre cetăţenii înscrişi pe listele electorale exercitându-şi dreptul de vot.

La fel ca şi la precedentele alegeri, giurgiuvenii din mediul rural au fost mult mai activi faţă de cei din mediul urban.

Dacă în comune prezenţa la vot a fost de 51,92% (locul 5), în cele trei oraşe ale judeţului, cumulat, au fost prezenţi la vot 43,41% (locul 12) din totalul alegătorilor înscrişi în liste.

Teleorman pe primul loc, Timiş pe ultimul

Alături de Giurgiu, cele mai mari procente în privinţa participării la vot au fost înregistrate în Teleorman (54,73%), Gorj (54,14%), Mehedinţi (50,14%) şi Olt (49,79%).

Cele mai reduse procente au fost înregistrate în Cluj (35, 27%), Maramureş (33,70%) şi Timiş (32,50%).

Rămâi pe giurgiu.adevarul.ro pentru mai multe informaţii despre alegerile parlamentare din data de 9 decembrie.

De asemenea, pe cea mai amplă radiografie care îţi prezintă tot ce se întâmplă în ţară în ziua de 9 decembrie 2012, duminica în care eletoratul stabileşte cine va reprezenta România în Parlament pentru următorii patru ani.
 

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite