Judeţul Giurgiu, sub avertizare Cod Portocaliu de inundaţii. Drumuri închise şi mii de hectare de teren sub ape

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judeţul Giurgiu se află sub avertizare hidrologică Cod Portocaliu până duminică, 11 martie, ora 12.00. Autorităţile monitorizează permanent creşterile de debite pe râurile Neajlov şi Câlniştea.

Codul Portocaliu de inundaţii este valabil până duminică, 11 martie, ora 12.00. În tot acest timp, autorităţiile judeţului monitorizează creşterile debitelor pe râurile Neajlov şi Câlniştea.

Situaţia drumurilor judeţene arăta sâmbătă, 10 martie, astfel:

•    DJ 412 C - Închidere temporară a circulaţiei din cauza revărsării râului Dâmbovnic şi a topirii zăpezii - cu alternativă de rută ocolitoare pe DJ 601 Mârşa – Roata de Jos – Crevedia
•    DC 191 (Vadu Lat - Angheleşti) - Închidere temporară a circulaţiei din cauza revărsării râului Dâmbovnic şi a topirii zăpezii – pe o lungime de 1 km, până la intersecţia cu Obedeni, cu alternativă de rută ocolitoare pe DJ 412C – Obedeni – Bucşani – Vadu Lat
•    DJ 503 A - între Răsuceni şi Răsucenii de Sus - Închidere temporară a circulaţiei din cauza revărsării râului Câlniştea şi a topirii zăpezii (drumul este acoperit cu apă pe o porţiune de circa 0.5 km, într-o vale)

De asemenea, localităţile Crevedia Mare, Bucşani şi Răsuceni sunt afectate de creşterile debitelor râurilor, respectiv topirea zăpezii, astfel:
- 6 anexe gospodăreşti;
- 6 fântâni;
- 2620 hectare teren agricol;
- 20 hectare teren agricol însămânţat;
- 200 hectare păşune;
- 2 poduri, unul pe DJ 503 A şi unul (provizoriu) pe DJ 412C;
- DJ - 0,5 km;
- DC – 0,5 km.

Nicio locuinţă nu este afectată de topirea zăpezii sau creşterea debitelor râurilor şi nici nu există localităţi izolate.

Pe raza acestor localităţi se face monitorizarea permanentă a modului de evoluţie a cotelor râurilor, în scopul intervenţiei în timp oportun dacă situaţia o va impune. La momentul actual se acţionează cu o motopompă de mare capacitate (13.000 l/min), în localitatea Călugăreni, în scopul reducerii riscului de inundare a gospodăriilor amplasate în zone posibil a fi afectate, ţinând cont de situaţia operativă din anii anteriori.

S-a înregistrat depăşirea cotelor de inundaţie pe râul Neajlov – secţiunea Vadu Lat, pe râul Sabar – secţiunea Poenari şi pe râul Glavacioc - secţiunea Crovu, precum şi a celor de atenţie pe râul Neajlov – secţiunea Călugăreni.

În data de 10.03.2018, în jurul orei 12:00, situaţia cotelor înregistrate de staţiile hidrometrice din judeţ se prezenta astfel:

Staţia hidrometrică de la Vadu Lat, de pe râul Neajlov:
- nivel: 231 cm, cu 31 de cm peste cota de inundaţie şi 29 cm sub cota de pericol, în scădere cu 25 cm faţă de nivelul înregistrat la ora 06:00;

Staţia hidrometrică de la Călugăreni, de pe râul Neajlov:
- nivel: 238 cm, cu 18 cm peste cota de atenţie şi 22 de cm sub cota de inundaţie, în creştere cu 12 cm faţă de nivelul înregistrat la ora 06:00;

Staţia hidrometrică de la Crovu, de pe râul Glavacioc:
- nivel: 261 cm, cu 11 cm peste cota de inundaíe şi 39 cm sub cota de pericol, în creştere cu 21 cm faţă de nivelul înregistrat la ora 06:00;

Staţia hidrometrică de la Poenari, de pe râul Sabar:
- nivel: 205 cm, cu 5 cm peste cota de inundaţie şi 105 cm sub cota de pericol, în scadere cu 3 cm faţă de nivelul înregistrat la ora 06:00.

Pe aceeaşi temă:

Poliţiştii şi jandarmii au oferit ceai cald şoferilor blocaţi în zăpadă. Drumuri şi şcoli închise în judeţul Giurgiu

Codul galben de inundaţii se prelungeşte în judeţul Teleorman până luni după-amiaza




 

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite