Ce greşeli fac giurgiuvenii la examenul pentru obţinerea permisului auto

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Absolvenţii giurgiuveni ai şcolilor de şoferi trebuie să pună mai mult accent pe teorie pentru a obţine permisul auto. De la începutul anului, peste 1.600 de giurgiuveni şi-au obţinut permisul de conducere. Teoria este cea ceare le dă bătăi de cap viitorilor conducători auto, mai mult de 75% dintre aceştia trecând de mai multe ori prin sala de examen.

Cei mai mulţi dintre aspiranţii la permisul de conducere nu reuşesc să-şi ia carnetele de şoferi pentru că pică la proba de teorie dar probleme, spun poliţiştii, sunt şi la traseu unde viitorii şoferi „comit” greşeli elementare. Potrivit statisticilor locale, doar 25% dintre giurgiuvenii care susţin examenul de sală pentru permis reuşesc să-l şi promoveze, restul mai trec de cel puţin două ori prin sala de examen pentru o nouă încercare.
De la începutul anului, 1.640 de giurgiuveni şi-au primit permisul de conducere, numărul care şi-au depus însă dosarele fiind de 5.600.

Cum alegi şcoala
În Giurgiu există şase şcoli de şoferi autorizate unde te poţi înscrie ca să obţii permisul de conducere. Patru dintre acestea sunt în municipiul Giurgiu dar toate practică în medie acelaşi tarif, de 800 lei, pentru şcolarizare.
Specialiştii în domeniu spun că trebuie să te gândeşti de două ori înainte de a-ţi alege instructorul şi şcoala de şoferi dacă nu vrei să îngroşi rândul celor care pică testările.
Ion Toma, managerul şcolii de şoferi „Total Grup”, spune că giurgiuvenii ar trebui să se ghideze în primul rând după calitate.

„Fiecare se ghidează după ce consideră mai important, dar calitatea este cea care contează. Noi ne axăm foarte mult pe partea teoretică pentru că acolo se pică. Avem cei mai mulţi promovaţi din Giurgiu şi cred că asta spune tot. Suntem exigenţi când vine vorba de legislaţie, de teorie. Fug toţi spre partea de condus, dar nu aici este problema reală, unde se munceşte foarte mult este partea de teorie”, spune Ion Toma, în acelaşi timp profesor de legislaţie rutieră.

Florentina Stan (25 ani) s-a înscris de numai o săptămână la una dintre şcolile de şoferi din Giurgiu. Vrea să obţină permisul de conducere pentru categoria B şi spune că îşi doreşte să-l ia din prima încercare.

„M-am interesat înainte de a mă înscrie. M-am interesat la prieteni care sunt cei mai buni instructori şi abia după aceea m-am înscris. Mi-e teamă de teorie pentru că ştiu că se pică dar instructorul mi-a dat cărţile potrivite şi ştiu exact ce trebuie să învăţ. Pe piaţă sunt o mulţime de cărţi dar dacă nu ştii ce să alegi te complici foarte mult”, spune tânăra.

Greşeli la traseu
Absolvenţii şcolilor de şoferi „calcă” cu stângul şi la examenul practic făcând greşeli elementare: pornesc maşina înainte de a-şi verifica scaunul şi oglinda şi fără să-şi pună centura.

 „Mulţi dintre ei nu acordă prioritate, nu respectă semnificaţia semaforului, nu sunt atenţi la indicatoare şi nu acordă prioritate la trecerea de pietoni. Vina pentru că mulţi pică examenul auto este comună, atât a şcolilor dar şi a elevilor care nu învaţă. Un alt factor este că au emoţii, când vin la examen sunt puşi în faţa unui computer şi răspund ”, spune Mihai Predescu, şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise şi Înmatriculări Vehicule Giurgiu.

Giurgiu

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite