Violatorul sinucigaş de la Crăieşti avea probleme psihice mai vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Melania Puiu, psiholog
Melania Puiu, psiholog

Primele concluzii după cercetarea întrejurărilor în care s-au produs incidentele de la Crăieşti, unde un copil de 14 ani a violat o bătrână de 69 de ani, apoi s-a spânzurat, arată că puştiul avea probleme psihice mai vechi, dar care putea fi tratate şi, în consecinţă, tragedia putea fi evitată.

Primele concluzii ale anchetatorilor în legătură cu evenimentul horror de vineri, de la Crăieşti, unde un copil de 14 ani a bătut şi violat o bătrână de 69 de ani, apoi s-a spânzurat, indică faptul că puştiul nu este la prima tentativă nici în ce priveşte violul, nici în ce priveşte sinuciderea.

Potrivit declaraţiilor sătenilor, copilul avea deseori un comportament deviant, agresiv, iar în urmă cu câteva luni a mai încercat să violeze o femeie în vârstă, dar s-a speriat de ţipetele victimei şi a fugit. Oamenii mai povestesc că băiatul teroriza o parte dintre săteni împreună cu fratele lui. Furau, ameninţau, loveau.

Se pare că în urmă cu un an, minorul a vrut să-şi pună capăt zilelor ingerând o sustanţă toxică (după alte surse, otrvirea s-a produs pe fondul consumului exagerat de alcool), dar tentativa e eşuat.

Sinucidere maniacă

Iată ce ne-a declarat psihologul Melania Puiu, în legătură cu posibilele resorturi psihologice ale faptei: "Sinuciderea este un episod al uneia sau mai multor forme de nebunie. În acest caz, avem de a face cu o sinucidere maniacă. Aceasta este provocată de regulă de halucinaţii sau concepţii delirante. Bolnavul se omoară pentru a scăpa de un pericol sau de o ruşine imaginară. Halucinaţia apare brusc, şi la fel şi tentativa de sinucidere, iar dacă în clipa următoare încercarea a eşuat, ea nu mai este reluată, cel puţin pentru moment".

Specialistul crede că tânărul avea probleme psihlogice evidente, dar care dacă ar fi fost tratate la timp ar fi prevenit tragedia.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite