Universitatea din România care se apucă de producție industrială. Sunt deja discuții cu Armata Română

0
Publicat:

Universitatea „Dunărea de Jos” Galați a investit două milioane de euro într-o hală de microproducţie pe microelectronică şi inginerie electrică, la acest moment hala fiind aproape terminată și urmând să fie inaugurată.

Universitatea din Galați FOTO: Arhivă, Adevărul
Universitatea din Galați FOTO: Arhivă, Adevărul

Reprezentanții Universității au anunțat că sunt în discuții deja cu Armata Română pentru o primă comandă, ca o parte dintre materialele specifice să se facă în cadrul universității. Conducerea instituției spune că pentru studenții de la inginerie electrică și automatică va fi cea mai bună practică.

„Avem o hală de microproducție pe microelectrică. Chiar aștept cu nerăbdare rezultatele la niște proiecte pe care le avem cu Armata Română. Sperăm din toată inima să avem primele comenzi cât mai repede. O parte dintre subansamble să fie făcute în această hală. Pentru studenții de la inginerie electrică automatică și de la calculatoare este cea mai bună practică posibilă. Avem niște dotări bine avansate, care depășesc două milioane de euro”, spune prof.dr. Puiu Georgescu, rectorul Universității Dunărea de Jos Galați.

Stații ITP și service, unde studenții vor putea face practică

Tot la Universitatea „Dunărea de Jos” se va inaugura în curând o stație ITP și o stație service adevărată, care va fi deschisă și publicului atunci când va avea toate autorizațiile necesare.

„Studenții noștri vor putea face practică acolo, dar va fi și deschisă publicului. Așteptăm toate autorizațiile. Va funcționa într-un regim normal. Inginerul trebuie să se familiarizeze cu condițiile reale, cu provocările, cu motoarele astea noi”, a explicat rectorul universității gălățene.

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi are în lucru cel mai mare centru fix de cercetare din sud-estul Europei şi cea mai mare navă de cercetare, de pe apele interioare ale UE, totul în cadrul unui proiect uriaş, de aproximativ 20 de milioane de euro din fonduri europene.

Mai mult, Universitatea va avea, în premieră, un campus mobil, pe un vapor. În cadrul acestuia, studenții de la mai multe universități din Europa vor organiza cursuri și misiuni de cercetare.

Este vorba de un proiect unic al Universității „Dunărea de Jos” din Galaţi, care a depus deja o cerere de finanțare de la Comisia Europeană pentru crearea unui campus mobil. Practic, campusul va fi un vapor, unde nouă universități din Europa vor organiza misiuni de cercetare. De asemenea, în același timp, pe navă se va filma, vor fi cursuri online care vor fi organizate pentru toate universitățile din Europa.

Campus mobil pe un vapor

„O alianță de 9 universități din Europa (Alianța Qn) aspiră să înființeze o interuniversitate mobilă care să fie capabilă să ofere cadrelor universitare și cercetătorilor nu numai laboratoare vii, ci săli de curs hibride deschise și echipamente tehnologice de ultimă generație. Partenerii alianței se angajează să conceapă abordări didactice noi, care să lase deoparte percepția studentului convențional ca doar un număr de înmatriculare. De asemenea, partenerii vor oferi tuturor acces la un campus universitar mobil, săli de curs hibride deschise și laboratoare vii”, au transmis reprezentanții Universității „Dunărea de Jos Galați”.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite