Turist în România: „Scump şi prost! În Delta Dunării ne-au servit cu peşte cumpărat de la supermarket”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Delta Dunării este una dintre destinaţiile turistice de top din România FOTO Arhivă
Delta Dunării este una dintre destinaţiile turistice de top din România FOTO Arhivă

Florin Costache, un fotograf gălăţean care în vara lui 2020 a fost câteva zile la mare, la munte şi în Deltă povesteşte că a fost foarte dezamăgit de servicii (mai bine zis de lipsa acestora) şi de preţuri.

Pasionat de fotografie (pe care şi-a transformat-o în meserie) gălăţeanul Florin Costache obişnuieşte să-şi facă vacanţele pe etape scurte, astfel încât să se simt tot timpul înconjurat de lucruri pe care să le poată pună în valoare cu ajutorul camerei.

În această vară, paşii l-au purta, într-o perioadă relativ scurtă, în trei locuri importante din România: la Mamaia, la Sinaia şi în Delta Dunării. Deşi a avut parte de locuri aflate în topul preferinţelor turiştilor, Florin ne-a mărturisit că a fost foarte dezamăgit de serviciile turistice (mai exact de lipsa acestora) şi de preţurile foarte mari pentru condiţii îndoielnice.

„Au fost trei minivacanţe de câte patru zile, iar concluzia este clară: scump şi prost. La mare a fost cel mai scump, dar şi cu mârlănie la tot pasul. Toţi vor cât mai mulţi bani pentru servicii groaznice. La munte este aparent ieftin, cel puţin cazarea, dar sunt o mulţime de alte dezavantaje”, ne-a povestit Florin.

„Am făcut în trei zile drumeţii şi a trebuit să mâncăm doar pateu şi batoane proteice pentru că pe munte nu ai efectiv nimic de mâncare în cel mai tranzitat loc din România: Sinaia. Doar la Cota 1400 este un restaurant cu preţuri de 4-5 stele. Sus, pe munte, doar cabane închise şi teleferic care închide la ora 16,00, în condiţiile în care se întunecă după ora 20.00 şi doar peisajele salvează situaţia”, a mai povestit acesta.

Nici experienţa din Delta Dunării nu a fost prea fericită pentru gălăţean. „Un loc tot mai scump, foarte urât şi murdar. Din ce în ce mai murdar. Doar o plimbare prin sălbăticie cu barca mai salvează situaţia, dar e prea puţin faţă de restul inconvenientelor. Nu mai spun că la restaurante se mănâncă peşte de la supermarket, că cică pescarii tradiţionali sunt pe cale de dispariţie, nu mai ai de la cine cumpăra”, a mai povestit Florin.

Vă mai recomandăm şi:

Culmea tupeului: a venit la mare cu cabina de TIR şi a parcat-o pe o plajă sălbatică

Vacanţă de coşmar în România. „Dacă turismul face progrese, să mi le arate şi mie, că eu nu le văd”

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite