Au început lucrările la primul muzeu de artă construit în România de la Revoluţie încoace. Se face la Galaţi şi va costa 4,7 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa va arăta noul muzeu de artă vizuală din Galaţi FOTO Proiectul lucrării
Aşa va arăta noul muzeu de artă vizuală din Galaţi FOTO Proiectul lucrării

Investiţia este realizată de Consiliul Judeţean Galaţi, cu finanţare din bugetul propriu al instituţiei. Constructorul Midanne Invest Grup SRL promite că noul şi futuristul muzeu de artă vizuală din Galaţi va fi gata în 18 luni, respectiv în mai-iunie 2020.

Vineri a fost deschis, în Parcul Rizer (vizavi de Spitalul Militar „Aristide Serfioti”), şantierul noului Muzeu de Artă Vizuală din Galaţi, investiţie de 4,7 milioane euro din banii proprii ai Consiliului Judeţean (CJ).

„Este o zi istorică pentru cultura gălăţeană şi pentru cultura din România: a început construcţia primului muzeu de artă vizuală din România, un proiect la care se lucrează de foarte mult timp. Este o investiţie, un proiect de suflet, astăzi am săpat prima cuvă. Investiţia este de 4,7 milioane de euro, iar construcţia va avea 4.000 de metri pătraţi suprafaţă, va avea săli de expoziţie, ateliere pentru restaurarea obiectelor de artă, o bibliotecă, o sală auditoriu unde vor încăpea 180 de persoane”, a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi. 

„Este un proiect futurist şi care ne va face nouă cinste, gălăţenilor. Banii sunt din fonduri proprii, ne-am chinuit să atragem finanţare externă însă din păcate nu sunt eligibile astfel de proiecte. Celor care se tem că parcul Rizer va fi afectat, le transmitem că vom face tot posibilul să aducem îmbunătăţiri”, a mai spus Fotea.

Potrivit proiectului (semnat de arhitectul Dan Ujeucă şi premiat de Asociaţia Arhitecţilor din România), clădirea muzeului va avea trei etaje, cu subsol parţial acoperit. Va avea arhitectură modernă, „faţadă de 19 metri, de tip ventilat, placată cu material ceramic, copertină perimetrală, lată de 15 metri, din sticlă stratificată, pe care se va circula şi sub care vor fi găzduite expoziţii/ateliere de creaţie plastică în aer liber”.

Termenul de execuţie al lucrării este de doi ani, dar potrivit constructorului care a câştigat licitaţia, firma Midanne Invest Grup SRL din Bucureşti, lucrarea ar putea fi finalizată în 18 luni, adică undeva în mai-iunie 2020.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite