Secţia Română a Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor şi-a desemnat conducerea pentru următorii patru ani. Galaţiul rămâne la şefia I.P.A.
0
În cadrul Congresului I.P.A. - Secţia Română, cele 155 de regiuni prezente, care reprezintă sistemele de apărare din cadrul MAI şi alte structuri, şi-au exprimat votul pentru alegerea noii conduceri, structură care a primit un mandat de patru ani. Evenimentul a ajuns la ediţia a XX-a.
Majoritatea a votat ca Florin Olaru – vicepreşedinte la data alegerilor – cel care a condus I.P.A. Regiunea 1 Galaţi, şi a pus bazele înfiinţării I.P.A. Regiunea 3 Galaţi, să fie reales în funcţie, încă din primul tur. Ceilalţi trei vicepreşedinţi I.P.A. de la Secţia Română au fost desemnaţi după al doilea tur. Aceştia provin de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Tulcea, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bihor.
Astfel, după alegerile din acest an, Galaţiul rămâne în conducerea I.P.A. – Secţia Română, prin reconfirmarea lui Florin Olaru, cel care a reuşit să obţină voturile colegilor datorită activităţii anterioare, vizibilă atât în plan intern cât şi internaţional, dar având la bază şi un plan managerial pentru următorii patru ani bazat pe fapte, realizări şi muncă în echipă.
„Mi-am propus ca în următorii patru ani, în echipă, pentru că, în I.P.A. nu există EU ci doar NOI, să ducem la îndeplinire tot ceea ce ne-am propus, membrii I.P.A. fiind în centru atenţiei noastre. Îmi doresc, ca prin activitatea noastră, în plan intern şi internaţional, să promovăm imaginea Ministerului Afacerilor Interne. Vrem o altă etichetă, una care să ne reprezinte cu adevărat. Un alt deziderat al nostru este ca, de pe locul II, pe care îl ocupăm în prezent, la nivel mondial, ca şi număr de membri, după I.P.A. Germania, să urcăm pe prima poziţie. Cred în reuşita acestei echipe care este una profesionistă, tânără şi ambiţioasă”, a precizat Florin Olaru, vicepreşedinte, responsabil cu relaţiile internaţionale în cadru I.P.A. – Secţia Română.
De asemenea, acesta a afirmat că are în plan încheierea de parteneriate viabile, atât la nivel naţional căt şi în plan internaţional, colaborari care să promoveze relaţiile interumane.
O parte din participanţii la congres FOTO I.P.A.

La finalul primului mandat de vicepreşedinte, Florin Olaru a pus bazele unui protocol de colaborare pe bază de parteneriat între cele trei Regiuni din Galaţi, I.P.A. 2 Vrancea, şi structuri similare din Grecia şi Cipru.
La acest eveniment, care a coincis cu împlinirea a 20 de ani de la înfiinţarea I.P.A. – Secţia Română, prof. univ. dr Costică Voicu a fost reconfirmat preşedinte.
I.P.A., o asociaţie de succes
I.P.A., cea mai mare organizaţie de prietenie a poliţiştilor din întreaga lume, a fost creată la 1 ianuarie 1950. De atunci, motto-ul său „Servo per amikeco” („Servicii prin prietenie” - în limba esperanto) a câştigat în peste cinci decenii de existenţă mai mulţi aderenţi decât şi-ar fi putut cineva imagina.
Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor a fost înfiinţată din iniţiativa unui ofiţer de poliţie din Lincolnshire - Anglia, Arthur Troop, care a dorit să creeze astfel un canal pentru prietenia între poliţiştii de pretutindeni şi cooperarea internaţională.
Născut la 15 decembrie 1914, el s-a angajat în iunie 1936 la Poliţia din Lincolnshire, unde s-a specializat în probleme de trafic rutier.
După cel de-al doilea Război Mondial, Arthur s-a dedicat proiectului înfiinţării unei organizaţii mondiale a poliţiştilor, dând dovadă de mare încredere în oameni şi în virtuţile prieteniei adevărate.