Robotul umanoid, inovaţia unor studenţi din Galaţi. Are 19 servomotoare, iar piesele au fost printate 3D
0O echipă de la Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică din Galaţi a conceput un robot umanoid, care poate realiza mişcări similare oamenilor.
Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică din Galaţi a participat la a patra ediţie a „Concursului de Microcontrolere PIC4ALL”, organizat de Universitatea Maritimă din Constanţa în colaborare cu Microchip, pe 13 Mai 2022.
Ediţia de anul acesta a fost una hibridă, participanţii fiind studenţi de la licenţă şi master de la universităţi din Constanţa, Galaţi, Iaşi şi Bucureşti.
Echipele care au reprezentat Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi au avut în componenţă studenţi de la specializările Automatică şi Informatică Aplicată anul II: Radu Vătafu, Mihai Podaru, Andrei Lăbuş, respectiv Electronică Aplicată anul IV: Ana-Maria Grigoraş, George Cristian Oancă şi George Dorian Teodorescu (II AIA). Prima a obţinut premiul II, cu proiectul HerbWare, îndrumător doctorul inginer Mihaela Andrei.
”Sistemul a fost implementat folosind o serie de senzori (umiditate, temperatură, nivel apă) pentru măsurarea diverşilor parametri necesari supravieţuirii unei plante. Pentru monitorizare şi comandă a fost realizată şi o aplicaţie Android care comunică prin Bluetooth cu o platformă de dezvoltare cu microcontroller”, explică reprezentanţii Universităţii ”Dunărea de Jos” din Galaţi.
A doua echipă a construit un roboţel umanoid şi a obţinut o menţiune. Proiectul are la baza 19 servomotoare care dau robotului mobilitate si viteză de miscare. Toate piesele au fost printate de studenţi la o imprimantă 3D. „Prietenul” umanoid poate realiza mişcări similare oamenilor. Îndrumătorul echipei a fost tot dr. inginer Mihaela Andrei.
Vă mai recomadăm să citiţi şi:
Creatorii primului robot „viu“ din lume au găsit o cale de a-l face să se reproducă
Robotul programat de o echipă de elevi să dezinfecteze singur şcolile | VIDEO