Puful de plop, coşmarul alergicilor. Medic: „Aceste persoane trebuie să se protejeze şi să evite plimbările în natură”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O persoană alergică la puful de plop are probleme de respiraţie, mâncărimi ale ochilor şi ale nasului, lăcrimează constant, strănută şi prezintă stări de slăbiciune

În fiecare an, în acest sezon, Galaţiul este acoperit de puf de plop. Situaţia este neplăcută pentru majoritatea populaţiei, însă cele mai mari bătăi de cap le au persoanele alergice. Dacă în această perioadă, mai mult ca oricând strănutaţi, vă scărpinaţi sau lăcrimaţi, să ştiţi că şi dumneavoastră aţi devenit alergic. Iar medicii spun că numărul gălăţenilor care prezintă aceste simptome este în creştere.

„De la vârstele cele mai fragede şi până la persoanele octogenare întâlnim cazuri noi de alergii care se manifestă în principal primăvara. Puful de plop provoacă astfel de reacţii care sunt pe cât de uşoare, pe atât de deranjante. Când mergem pe stradă, avem des senzaţia că a intrat ceva în căile nazale, iar în situaţia în care am devenit alergici la puful de plop, strănutăm, tuşim şi lăcrimăm”, a precizat dr. Valentin Boldea, medic de familie.

Cauzele alergiilor apărute primăvara mai pot fi, pe lângă puful de la plopi, copacii, florile şi seminţele care înfloresc mai târziu. Netratate, aceste alergii se pot complica.

„Omul mai poate dezvolta alergii şi la acarieni, substanţe chimice, anumite alimente. Forma cea mai gravă a alergiilor este astmul bronşic. Persoanele care se cunosc alergice la puful de plop trebuie să se protejeze prin administrarea unui antihistaminic pe perioada existenţei pufului şi să încerce să evite plimbările în natură pentru a evita contactul cu acesta”, ne-a explicat dr. Valentin Boldea, medic de familie.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite