Păduchi şi râie şi în noul an şcolar: 154 de elevi din judeţul Galaţi, găsiţi cu probleme grave
0Datele făcute publice de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi arată că 3,3 elevi dintr-o mie au fost depistaţi cu probleme (paraziţi sau boli transmisibile), aşa că au fost trimişi să se trateze şi au început şcoala mai târziu.
Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a finalizat centralizarea rezultatelor triajului epidemiologic făcut în unităţile de învăţământ la începutul anului şcolar 2019-2020.
Conform datelor furnizate de către purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi, dr Liliana Iordăchescu, la acest început de an şcolar au fost examinaţi 46 615 elevi din unităţile de învăţământ ale judeţului.
Dintre aceştia, 129 au fost depistaţi cu pediculoză (păduchi), trei cu scabie (râie) şi 22 cu angine. În ceea ce priveşte proporţia rural/urban, 51 dintre elevii depistaţi cu păduchi erau din mediul urban şi 78 din mediul rural. Cât priveşte scabia, două cazuri au fost la oraş, iar unul în mediul rural. Nouă elevi din mediul urban au fost depistaţi a avea angine şi tot aceleaşi afecţiuni au fost depistate de 13 elevi din rural.
Faţă de anul trecut, numărul celor depistaţi cu acest tip de afecţiuni contagioase la început de an şcolar, pare că a înregistrat o scădere importantă, de aproape 25%, în cifre absolute: de la 201 la 154. Totuşi, ca proporţie a incidenţei la mia de elevi examinaţi, lucrurile sunt tot cam pe acolo: 3,3 la mie acum, faţă de 3,9 la mie anul trecut,
În toate cazurile depistate, elevii cu afecţiuni contagioase au fost îndepărtaţi din comunitate urmând a se întoarce la şcoală numai după ce afecţiunea nu mai există şi primesc de la medicul de familie o adeverinţă în acest sens.