Omul de afaceri gălăţean Cătălin Chelu a fost dus de urgenţă la spital după ce i s-a făcut rău la instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chelu şi-a mascat numeroase afaceri pe numele unor colaboratori. Foto: Adevărul
Chelu şi-a mascat numeroase afaceri pe numele unor colaboratori. Foto: Adevărul

Omul de afaceri Cătălin Chelu a fost dus, marţi dimineaţă, la Spital Universitar de Urgenţă, după ce i s-a făcut rău la Curtea de Apel Bucureşti, unde a fost adus pentru judecarea cererii sale de eliberare din arest în dosarul în care este acuzat de tentativă de mituire a lui Dan Valentin Fătuloiu.

În 14 decembrie 2010, Cătălin Chelu, arestat în urma scandalului privind o presupusă tentativă de mituire a chestorului Dan Valentin Fătuloiu, fost secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, a fost trimis în judecată, alături de alţi trei oameni de afaceri din anturajul său.

CITIŢI ŞI:

EXCLUSIV/Şeful Vămii Galaţi a fost bătut şi sechestrat de miliardarul interlop Cătălin Chelu

Chelu este acuzat de dare de mită şi cumpărare de influenţă. Ceilalţi trei apropiaţi ai săi, Niţache Ştefan Badea, Cristi Antonel Bunu şi Gabriel Constantinescu, vor fi judecaţi pentru complicitate la dare de mită.

Tribunalul Bucureşti a decis că omul de afaceri şi ceilalţi trei apropiaţi ai săi vor fi judecaţi în arest preventiv.

Cătălin Chelu a contestat decizia la Curtea de Apel Bucureşti, care trebuia să ia marţi în discuţie recursul său.

Adus la instanţă pentru judecarea cererii sale, lui Chelu i s-a făcut rău, astfel că el a fost luat cu o ambulanţă SMURD şi dus la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Corodonatorul SMURD Bucureşti, medicul Bogdan Opriţa, a declarat, pentru MEDIAFAX, că acesta a fost luat cu o ambulanţă după ce i s-a făcut rău din cauza problemelor medicale de care suferă, el fiind cunoscut ca diabetic.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureştri au amânat pentru 11 ianuarie judecarea recursului lui Cătălin Chelu.

În dosarul "mită la MAI", Chelu este acuzat că, din august şi până în 12 noiembrie, "i-a promis chestorului-şef Dan Valentin Fătuloiu" suma de un milion de euro. În schimbul banilor, Fătuloiu - care, potrivit procurorilor DNA, a fost "denunţător" în acest dosar - trebuia ca, în calitatea sa de secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, să "îndeplinească acte contrare îndatoririlor de serviciu, respectiv să stopeze prelucrarea în sistem integrat a informaţiilor din dosarele penale având ca obiect infracţiuni comise de către Chelu Cătălin Constantin şi persoanele apropiate acestuia".

"Prelucrarea datelor respective se efectua în cadrul cooperării interinstituţionale cu Ministerul Public, în legătură directă cu punerea în aplicare a Planului Naţional Comun de Acţiune în domeniul prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale. Inculpatul Chelu Cătălin Constantin a făcut promisiunea menţionată atât personal, cât şi prin intermediul inculpaţilor Badea Ştefan Niţache, Bunu Antonel Cristi şi Constantinescu Gabriel, dar şi a unei alte persoane, denunţător în cauză", potrivit procurorilor DNA.

Mai mult, procurorii susţin că omul de afaceri Chelu l-ar fi ameninţat pe Fătuloiu că, dacă nu acceptă banii, "va porni împotriva sa o amplă campanie de denigrare prin intermediul mass-media, împrejurare care îl va obliga să-şi dea demisia din funcţia de secretar de stat".

În 12 noiembrie 2010, Chelu, susţin procurorii, "a modificat promisiunea iniţială", oferindu-i personal lui Fătuloiu 50.000 de euro şi "foloase materiale în sumă de aproximativ 270.000 euro", între care un teren pe care Chelu urma să construiască o casă, în valoare de circa 120.000 euro.

"Cu ocazia aceleiaşi întâlniri din data de 12 noiembrie 2010, Chelu Constantin Cătălin a oferit suma de 300.000 euro, în numerar, denunţătorului Fătuloiu Dan Valentin, pentru ca acesta, folosindu-se de influenţa care derivă din funcţia de secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, să intervină pe lângă directorii din conducerea SC Hidroconstrucţia SA, în sensul de a-i determina să facă demersurile necesare pentru înregistrarea oficială a inculpatului în evidenţele Registrului Comerţului, în calitate de acţionar al respectivei societăţi comerciale", au mai arătat procurorii DNA.

O săptămână mai târziu, în 19 noiembrie, Chelu "i-a remis secretarului de stat Fătuloiu, cu titlu de mită, suma de 212.850 lei (echivalentul a aproximativ 50.000 de euro)", pentru ca acesta să rezolve dosarele penale în care el şi apropiaţii săi sunt cercetaţi. Cu această ocazie, procurorii au realizat şi flagrantul delict.

"Pentru remiterea acestei sume de bani, Chelu a fost ajutat de inculpaţii Badea Ştefan Niţache şi Constantinescu Gabriel", afirmă procurorii anticorupţie.

Pentru confiscarea sumei date, cât şi a celei promise, procurorii au pus sechestru pe mai multe unor bunuri imobile şi sume de bani aparţinând lui Chelu.

Cei implicaţi au fost reţinuţi în 20 noiembrie, o zi mai târziu fiind arestaţi pentru 29 de zile.

Procesul acestora se judecă la Tribunalul Bucureşti.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite