Mielul de Paşte se vinde la preţ de speculă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Măcelarii scot profit maxim de pe urma sărbătorilor
Măcelarii scot profit maxim de pe urma sărbătorilor

Comercianţii profită din plin de nevoia gălăţenilor de a-şi achiziţiona un miel de Paşte şi umflă preţurile cât pot de mult.

Atât particularii care vând la tarabă cât şi magazinele au profitat de sărbătoarea pascală pentru a face un ban în plus pe seama clienţilor, crescând preţurile la carne.


Dacă în urmă cu aproximativ o lună puteai achiziţiona un kilogram de carne de miel cu 17 lei, acum nu-l mai găseşti sub 20 de lei.
La măcelăriile din piaţa Centrală, spre exemplu, kilogramul de miel costă acum între 21 şi 22,4 lei. Pe de altă parte, la carnea de porc, preţurile sunt următoarele: ceafă de porc cu os 14,50 lei, muşchi 19 lei, pulpă fără os - 14 lei.

Nici preţurile cărnii de vită nu sunt tocmai accesibile. Pulpa costă 18 lei/kg., rasolul - 15 lei , şniţelul - 20 lei iar pieptul - 15 lei .


„Cel mai mult se vinde mielul. Se vinde imediat. Acum s-a şi terminat. Nici nu este pe piaţă aşa de mult ca în alţi ani. De ieri a început să se cumpere, iar vineri va fi vârful de vânzare la carnea de miel. După carnea de miel, se vinde bine carnea de porc, apoi puii", a declarat Adi, măcelar în Piaţa Mare.


Pe de altă parte, în piaţa din cartierul Micro 19, carnea de miel lipseşte cu desăvârşire.
În hipermarketurile din oraş, carcasa de miel se vinde cu suma de 21,99 lei pe kilogram, în timp ce, dacă vrei să cumperi numai un sfert de miel, plăteşti 23,99 lei pe kilogram. În marile lanţuri de magazine, vita este mai scumpă decât la măcelării. Astfel, pieptul de vită se vinde cu 19.49 lei, gulaşul de mânzat cu 12.99 lei, iar coasta de vită cu 14.95 lei.


Cel mai ieftin este de departe puiul, care în piaţa centrală se vinde cu 8 lei. În micro 19 pieptul costă 12.50 lei, pulpele 12 lei, iar puiul întreg 7 lei. În hipermarketuri, puiul întreg se vinde cu preţuri cuprinse între 5.99 şi 8.2 lei.


Atenţie la ce consumaţi!


Pentru evitarea situaţiilor neplăcute, inspectorii de la Protecţia Consumatorului le recomandă gălăţenilor să verifice carnea de două ori înainte de a cumpăra.

„Carnea trebuie achiziţionată doar din măcelării, magazine alimentare, locuri special amenajate în pieţe. Important este ca produsele cumpărate să prezinte ştampila sanitară-veterinară şi să nu aibă suprafaţa lipicioasă şi urât mirositoare. Carnea achiziţionată se va transporta în condiţii igienice, cât mai repede şi se va depozita la temperaturi de refrigerare", a declarat Constantin Olaru, director coordonator la Protecţia Consumatorului Galaţi.

Galaţi

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite