Justiţie de România/Încurcate sunt iţele fostului Comisariat Militar !

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clădirea fostului Comisariat Militar aparţine acum familiei Flamaropol. Foto: Bogdan Dimofte
Clădirea fostului Comisariat Militar aparţine acum familiei Flamaropol. Foto: Bogdan Dimofte

Statul a suportat de două ori despăgubirile pentru clădirea în care până nu demult a funcţionat respectiva instituţie militară.Suma solicitată a fost plătită de către Direcţia de Finanţe Galaţi şi nu de Consiliului Judeţului. Recuperarea ei revine, conform legii, tot Direcţiei de Finanţe.

CITIŢI:  Justiţie de România: Aceeaşi clădire a fost retrocedată către două persoane diferite

Autorităţile gălăţene au reacţionat în urma articolului „Comisariatul Militar din Galaţi, retrocedat de două ori”, în care vă dezvăluiam faptul că statul a recunoscut de două ori dreptul de proprietate asupra aceluiaşi imobil. Primii „proprietari” au primit banii pe Legea 112/1995, iar ceilalţi au primit clădirea în baza Legii10/2001.

Printr-o notă scrisă, Consiliul Judeţului ne informează că Romulus şi Maria Drumea au primit, la data de 26 octombrie 1998, despăgubiri pentru imobilul din strada Mihai Bravu nr.5 în valoare de 249.749 lei.

„Solicitanţii au declarat, pe propria răspundere, că certifică realitatea datelor înscrise în cererile lor. Ei au anexat copia nr.225 din 30 mai 1996 a actului de vânzare –cumpărare a imobilului eliberat de Direcţia Generală a Arhivelor Statului. Apoi, hotărârea a rămas definitivă prin neeexercitarea căilor de atac prevăzute de lege şi a fost pusă în aplicare de către Direcţia Generală a Finanţelor Publice Galaţi”, ne-a spus Eugen Chebac, şeful CJ Galaţi.

Ulterior, CJ s-a trezit la uşă cu adevăraţii moştenitori. Neculai Flamaropol s-a adresat instituţiei, solicitând restituirea în natură a imobilului cu suprafaţa de 2.677 metri pătraţi.

„Ca urmare a acestei notificări, instituţia noastră a constatat că se solicita restituirea în natură a unui imobil pentru care deja s-au solicitat şi acordat despăgubiri. În data de 11 noiembrie 2005, Romulus Drumea aduce la cunoştinţa instituţiei faptul că s-a aflat în eroare atunci când a solicitat despăgubiri pentru un imobil pe care îl vânduseră în prealabil”, precizează Eugen Chebac.

"Referirea făcută precum că «decizia a fost luată în pripă, fără a se verifica la Arhivele Statului cine a fost ultimul proprietar în momentul în care imobilul a fost preluat abuziv de stat» şi care aruncă o presupusă vină asupra Consiliului Judeţului nu se susţine, legea făcând clar precizarea că solicitantul trebuie să formuleze o declaraţie pe propria răspundere artic.15 din Legea nr.112/1995".

A fost sesizat Parchetul

Prin cererea nr.5324 din 16 noiembrie 2 005, Consiliul Judeţului s-a adresat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2  Bucureşti aducând la cunoştinţă situaţia.

„Suma solicitată de Drumea a fost plătită de către Direcţia de Finanţe Galaţi şi nu de Consiliului Judeţului. Recuperarea ei revine, conform legii, tot Direcţiei de Finanţe”, a spus preşedintele CJ Galaţi.

George Marinescu, purtătorul de cuvânt al DGFP Galaţi, ne-a declarat: „Este vorba despre un caz vechi de 12 ani. Eu nu ştiu să ne fi adus la cunostinţă un asemnenea caz. Este posibil ca banii să fi fost plătiţi direct de la Bucureşti, prin Ministerul de Finanţe”.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite