Gălăţenii au avut parte de o furtună cum de mult n-au mai văzut nici chiar cei mai vârstnici
0Luni după-amiază, vijelia însoţită de grindină şi ploaie torenţială, a provocat pagube şi a bulversat circulaţia rutieră. Vântul a doborât câţiva copaci şi unii au căzut peste maşini parcate în apropiere, iar grindina a spart geamuri.
În jurul orei 16.00, cerul s-a întunecat, lumina zilei a dispărut dincolo de norii plumburii şi a început vijelia. După câteva minute, a început să plouă torenţial şi, în scurt timp, grindina a luat locul picăturilor de ploaie. Bucăţile de gheaţă, tot mai multe şi mai mari, au căzut cu o forţă neobişnuită spărgând ferestre şi parbrize, ciuruind storurile din plastic, desfrunzind copaci.
Vântul puternic a doborât mai mulţi arbori, în municipiul Galaţi. Doi dintre aceştia au căzut pe autoturisme, unul peste o maşină de poliţie, în faţa Secţiei 2, şi altul peste un autoturism parcat în zona fostului magazin Stirex. Pe bulevardul George Coşbuc, un tei bătrân a fost pur şi simplu dezrădăcinat de forţa vântului extrem de puternic, iar o creangă groasă a unui arbore învecinat s-a prăvălit pe carosabil blocând prima bandă de circulaţie.
Strada Alexandru Ioan Cuza a fostşi ea blocată, în faţa Muzeului de Istorie, din cauza unui copac rupt, care a căzut perpendicular pe această arteră rutieră.
CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO
Câteva străzi au fost din nou inundate circulaţia desfăşurându-se cu dificultate deşi echipe de muncitori de la SC Apă-Canal SA au fost trimise în anumite zone pentru înlăturarea frunzelor şi aluviunilor care, antrenate de apă, au înfundat gurile de canalizare.
La scurt timp după încetarea furtunii, primarul Marius Stan i-a convocat într-o şedinţă de comandament pe directorii societăţilor comerciale subordonate Consiliului Local împreună cu care a stabilit măsurile necesare pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteo extreme de luni după-amiază.