De 1 Mai, la Urgenţe, au ajuns gălăţeni cât pentru un miting ca pe vremuri
0Spre disperarea medicilor şi asistentelor de la UPU, care au lucrat din greu pentru a compensa lipsa medicilor de familie şi a majorităţii celorlalţi colegi din alte specialităţi, le-au dat mult de furcă beţivanii.
Personalul de la Unitatea de Primiri Urgenţe, de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi de la SMURD, a muncit pe brânci în minivacanţa prilejuită de Ziua Muncii.
„De vineri şi până marţi, am avut 1.222 de cazuri din care 55 numai pe SMURD şi dintre acestea 19 cu ambulanţa de reanimare. Extrem de supărător este faptul că zilnic am avut cel puţin zece persoane cu intoxicaţie etanolică, unele în comă alcoolică pentru care a fost mobilizat echipajul de reanimare. Este anormal dacă ne gândim că poate în acelaşi timp o altă persoană suferă un infarct, dar noi trebuie să acordăm asistenţă beţivului aflat deja în ambulanţă", a declarat dr. Angel Trifan, medicul coordonator UPU-SMURD
Şi dr Mihai Polinschi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, este nemulţumit de volumul resurselor materiale, logistice şi de personal care trebuie mobilizate pentru „cazurile" gălăţenilor care se îmbată.
„Am înţeles că există o iniţiativă legislativă pentru ca persoanele în stare de ebrietate cărora li se acordă asistenţă medicală de urgenţă să fie obligate să plătească. Mi se pare oportună iniţiativa mai ales că personalul de care dispunem este insuficient chiar şi pentru bolnavii în stare gravă or, dacă mai este nevoit şi să alerge după beţivi, chiar că nu mai face faţă. Sunt sigur că, puşi la plată, beţivanii se vor gândi de două ori inainte de a suna la 112 pe motiv de consum excesiv de alcool", a afirmat directorul SJA