Cine şi în ce condiţii poate obţine abonament de transport urban la preţul de un leu sau cu reduceri de 25-75%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Local al municipiului Galaţi a aprobat, în şedinţa din 28 martie 2019, reducerile şi gratuităţile ce vor fi oferite la transportul public de persoane. Facilităţile se acordă, gradual, pentru elevi, studenţi, pensionari, şomeri şi beneficiari de salariu minim pe economie.

Facilităţile pentru 2019 în transportul public de persoane din municipiul Galaţi au fost aprobate de Consiliul Local în şedinţa din 28 martie.

Astfel mai multe categorii de persoane vor putea beneficia, la cerere, de abonamente pentru transport urban, pentru o linie, la preţul de numai un leu (reducere de 98%). Beneficiarii acestei facilităţi sunt:

- Persoanele fără venituri cu vârsta peste 65 ani şi  pensionarii care cumulează venituri din pensie de până la 2.080 lei brut/lună;

- Elevii din învăţământul obligatoriu profesional şi liceal acreditat/autorizat din municipiul Galaţi;

- Studenţii înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă, în instituţiile de învăţământ superior acreditate, în vârstă de până la 26 ani, din municipiul Galaţi;

- Şomerii indemnizaţi şi somerii neindemnizaţi;

Trebuie spus că pensionarii de invaliditate care nu beneficiază de facilităţile prevăzute de Legea nr. 448/2006 şi de HCL nr.126/2007, primesc abonament gratuit pe o linie, fără să trebuiască să achite nici măcar acel tarif minim de 1 leu ca în cazul celorlalte categorii de pensionari.

Persoanele care încasează salariul minim pe economie de 2.080 lei brut/lună  beneficiază de abonament redus cu 75% (12,50 lei/lună) pe o linie. Pensionarii care cumulează venituri din pensie cuprinse între 2.081 şi 3.500 lei brut/lună, pot cumpăra abonament redus cu 50% (25 lei/lună) pe o linie, iar pensionarii care cumulează venituri din pensie peste 3.500 lei brut/lună, obţin la cerere abonament redus cu 25% (37,50 lei/lună) pe o linie.

15 zile gratis, cu abonamentul vechi 

Compania de transport public Transurb SA Galaţi a anunţat că eliberarea abonamentelor se va realiza la toate punctele de comercializare titluri de călătorie începând cu data de 8 aprilie 2019.

Între timp, persoanele care au abonament valabil pe luna martie pot circula gratuit cu mijloacele de transport în comun în perioada 1-15 aprilie 2019. Măsura este valabilă şi pentru cei pentru care s-au introdus, de la 1 aprilie noile scutiri aprobate de CL, cu menţiunea că trebuie să aibă asupra lor o serie de documente, după cum urmează:

- Cei care obţin  salariul minim pe economie – actul de identitate şi adeverinţa de la angajator  din care să rezulte venitul lunar încasat;

- cei înregistraţi ca şomeri neindemnizaţi – actul de identitate si adeverinţă din care să reiasă că sunt în evidenţa AJOFM şi sunt înregistraţi ca someri neindemnizaţi.

„Referitor la documentele necesare în baza cărora se vor elibera abonamentele de călătorie  destinate noilor  facilităţi acordate cetăţenilor  municipiului  Galaţi şi aprobate în şedinţa de Consiliu Local din data de  28 martie 2019  vom reveni cu o informare completă în următoarele zile”, a precizat conducerea Transurb SA.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite