Chifteluţe cu tarhon şi sos de roşii. Micile secrete care dau o savoare deosebită preparatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chifteluţe cu sos de roşii Foto: divainbucatarie.ro
Chifteluţe cu sos de roşii Foto: divainbucatarie.ro

Chifteluţele sunt gătite frecvent în bucatăria românească, dar preparatul poate suferi mici modificări faţă de ce se pregăteşte în mod normal, tarhonul aducând un plus de gust şi aromă mâncării.

Primul pas este să realizăm compoziţia dintr-un amestec de carne tocată, ouă, ceapă, sare, piper, boia, tarhon, pâine şi făină. ”Pentru a da o savoare în plus preparatului, ceapa va fi tocată mărunt şi va fi călită puţin într-o lingură, două de ulei”, explică Nichi Mărăcine, maestru de artă culinară.

Ingrediente pentru cinci porţii:

-Carne tocată (un amestec de porc cu vită, deşi poate fi doar carne de porc sau de vită)-un kilogram;

-Ouă-două bucăţi;

-Ceapă-o bucată mai mare, de 200-250 de grame;

-Sare, piper, după gust;

-Boia-un vârf de linguriţă (două grame);

-Tarhon-un vârf de linguriţă;

-Pâine-două, trei felii;

-Făină-200-300 de grame;

-Ulei de floarea soarelui-300 de mililitri;

-Smântână-100 de grame.

După ce amestecăm compoziţia pentru a se întrepătrunde aromele, vom realiza chiftelele, acestea trebuind să aibă în medie 80-100 de grame. Vom pune apoi ulei într-o cratiţă, incingându-l la foc potrivit pentru prăjirea chiftelelor.

Acestea vor fi prăjite în baia de ulei încins, după ce în prealabil le-am dat prin făină, iar apoi le vom scoate pe o hârtie absorbantă şi le vom lăsa aşa pentru câteva minute. Între timp, vom pregăti sosul pentru chifteluţe din pastă de tomate, pe care o vom căli puţin în ulei, adăugăm sare şi piper după gust, o foaie de dafin şi un căţel de usturoi, dacă ne place acest gen de aromă.

Vom pune apoi sosul de tomate să fiarbă într-o crăticioară mică, punând peste el puţină apă ca să nu se lipească. ”Este bine ca atunci cân prăjim chiftelele, la exterior să fie crocante, iar la interior moi, pentru că ele vor fierbe apoi şi în sosul de tomate”, punctează maestrul Michi Mărăcine.

Chiftelele vor fi lăsate să fiarbă în sosul de tomate aproximativ 5 minute, iar apoi vom închide focul şi vom acoperi vasul pentru alte câteva minute. Chifteluţele cu tarhon şi sos de roşii, peste care se va adăuga la final şi puţină smântână, pot fi servite cu piure de cartofi, dar merg la fel de bine şi cu orez sau paste, alături de o salată de varză sau de murături. 

Galaţi

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite