„Ţăranul Sărac” din Vrancea l-a botezat Phil Collins pe comisarul european pentru agricultură, Phil Hogan, căruia i-a dăruit o plăcintă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul comisar european pentru agricultură s-a aflat într-o vizită în România şi a participat la o masă rotundă pe tema „Reducerea sărăciei şi a riscului de excluziune socială în satele României prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020“.

Printre participanţii la conferinţa cu noul comisar european pentru agricultură, Phil Hogan, de la Reprezentanţa din România a Comisiei Europene s-a aflat şi Constantin Crăciun, alias „Ţăranul Sărac” din Cîmpineanca.

Acesta din urmă i-a vorbit comisarului despre problemele ţăranului român.

“Pădurile sunt furate de samsari. Institutele de cercetare agricolă sunt făcute praf. 90% din ţăranii români muncesc pământul cu braţele.  Îi rugăm pe cei de la Ministerul Agriculturii să nu mai stea în birouri. Să vină pe câmp, că acolo se face agricultura. Ei nu pot fi miniştri fără noi, ţăranii, iar fără colaborarea dintre Minister şi ţărani moştenirea noastră va fi sărăcia”, a spus Constantin Crăciun, citat de AgroInfo.

„Ţăranul Sărac” i-a adus comisarului o plăcintă făcută de soţie cu brânză din propria fermă şi un pion sculptat din lemn.

„Pionul este acea piesă care reprezintă materia într-un război. Deci fără agricultură nu se poate face industrie”, i-a spus Constantin Crăciun comisarului, botezându-l din greşeală Phil Collins.

„Mulţumesc pentru cadouri. Arată că o comunitate prosperă ca a dumneavoastră a reuşit să facă un produs excelent”, i-a răspuns comisarul „ţăranului sărac” din Vrancea.

Până în 2020, Comisia Europeană este gata să finanţeze investiţii de 8 miliarde de euro pentru comunităţile de la sate.

„Ştiu că aproximativ 40% din cetăţenii din România sunt în risc de sărăcie şi excluziune socială, pe locul doi după Bulgaria. Să ştiţi că media la nivel european este de 25%. În România, sărăcia se concentrează puternic în zonele rurale, din cauza infrastructurii necorespunzătoare şi a lipsei şanselor de angajare. Am vorbit cu comisarul (Corina) Creţu pentru a vedea cum putem să lucrăm împreună pentru a furniza nişte beneficii în aceste zone rurale pentru că, altfel, nu vom ajunge la potenţialul necesar. Trebuie să ne asigurăm că toţi oamenii din zonele rurale pot să vadă că fondurile Uniunii Europene sunt cheltuite pentru a îmbunătăţi agricultura la nivel naţional“, a spus Phil Hogan, la masa rotundă.

Constantin Crăciun, în vârstă de 73 de ani, a devenit celebru, în 2007, după ce la poarta casei sale din Cîmpineanca şi-a montat o firmă pe care a scris „Microferma Ţăranului Sărac din Uniunea Europeană". Constantin Crăciun are 31 de hectare de teren, atât vie cât şi teren arabil, dar şi o moară ecologică. Cu toate acestea spune că pământul nu i-a adus niciun câştig.

Vă mai recomandăm:

„Ţăranul Sărac” din Cîmpineanca, îmbrăcat în ciulini la mitingul agricultorilor

„Ciulinii reprezintă 80% din producţia agricolă pe care o importăm, deci 20% se mai cultivă în România. Asta este cultura de bază a agriculturii româneşti la ora de faţă. Pământul nostru este plin de ciulini. Să-i chemăm pe chinezi să vină cu tehnologia lor poate descoperă un medicament în loc de cătină", a spus Nicolae Crăciun pentru posturile de televiziune centrale.

O zi din viaţa „Ţăranului sărac” Constantin Crăciun

Bărbatul, în vârstă de 70 de ani, a devenit celebru, în 2007, după ce la poarta casei sale din Cîmpineanca şi-a montat o firmă pe care a scris „Microferma Ţăranului Sărac din Uniunea Europeană".

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite