Şase drumuri naţionale şi încă zece judeţene rămân în continuare închise în Vrancea, luni dimineaţa
0Utilajele de deszăpezire acţionează în teren pentru îndepărtarea stratului de zăpadă depus pe carosabil încă de ora 03.00 cu 80 mijloace, dintre care 25 utilaje pe drumurile judeţene şi cu 55 pe cele naţionale. Alte 13 utilaje au fost relocate încă de ieri de CNADNDR către judeţul Vrancea, urmând să ajungă astăzi în teren.
La această oră, numărul unităţilor administrativ teritoriale unde nu se poate realiza accesul pe căile de comunicaţii terestre se menţine la 9, dar situaţia este în dinamică, putând fi suferi modificări în funcţie de evoluţia fenomenelor meteo manifestate la nivelul judeţului. Cele nouă comune sunt: Băleşti, Ciorăşti, Gologanu, Măicăneşti, Năneşti, Sihlea, Tătăranu, Vânători, Vulturu.
6 drumuri naţionale se menţin închise, după cum urmează: DN 2 N Bogza – Dumbrăveni - Jitia intre KM 8+000-53+000, DN 23 B Ciorăşti - Măicăneşti intre KM 0+000-15+970, DN 2- E85 se circulă pe raza judeţului Vrancea dar sunt instituit filtre pentru blocarea accesului spre judeţul Buzău, DN 23A –Focşani - Gologanu – Ciorăşti KM 14+000-23+000, DN 23 – Focşani –limită judeţ Brăila KM 1+000- 41+000 şi DN 2R Jitia - Vintileasca KM 0+000-11+000.
10 drumuri judeţene se menţin, de asemenea, închise, astfel: DJ 202 E Sihlea - limită judeţul Buzău, DJ 202F Băleşti- Mihălceni, DJ 204 B Măicăneşti- Tătăranu, DJ 204D Focşani-Suraia, DJ 204E Focşani – Petreşti ; Haret –Panciu, DJ 205 C Goleşti- intersecţie DC 146, DJ 205 E Ciuşlea- DN 2- Bătineşti, DJ 119 C DN 2- Rugineşti, DJ 205 H Domneşti – Păuneşti, DJ 205 R Coteşti – DN2- Jilişte.
Potrivit autorităţilor, priorităţile acţiunilor întreprinse urmăresc salvarea persoanelor aflate în situaţii critice, asigurarea continuităţii în furnizarea utilităţilor publice pentru cetăţeni şi reluarea circulaţiei pe toată reţeaua de drumuri din judeţ.
"Astăzi, 27 ianuarie, se va stabili modalitatea de intervenţie pentru evacuarea persoanei din satul Bogza, comuna Sihlea, care a suferit un traumatism la umăr şi la torace după ce a căzut de la o înălţime de cca 3 m în cursul zilei de ieri.Misiunea în care a fost angrenat şi vehiculul pe şenile din cadrul inspectoratului pentru situaţii de urgenţă a fost impiedicată din cauza stratului gros de zăpadă afânată şi a viscolului puternic.Forţele au fost nevoite sa se întoarcă din drum în cursul acestei dimineţi, după ce au rămas blocate pe câmp, în afara localităţii, condiţiile meteo punând în pericol siguranţa personalului de intervenţie. Un cadru medical de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean a ţinut legătura prin telefon cu persoana în cauză, precizându-i cum sa-şi imobilizeze clavicula, cât şi ce medicamente pot fi administrate pentru atenuarea durerii", au precizat reprezentanţii Comandamentului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea.
Pentru transportul persoanelor dializate de la localităţile de domiciliu la centrul specializat din municipiul Focşani, încă din seara zilei de ieri, 26 inauarie, s-au planificat trasee şi s-au pregătit autovehicule pentru a putea fi aduse la timp pentru tratament. Dacă accesul către localităţile unde sunt aceste persoane nu va putea fi realizat cu utilaje de deszăpezire în timp optim, sunt pregătite să intervină forţe şi mijloace din cadrul inspectoratului pentru situaţii de urgenţă (vehicul pe şenile) şi Garnizoanei Focşani (autovehicule cu tracţiune 6x6).
Mai puteţi citi:
Autorităţile din Vrancea au numărat 37.962 de persoanele izolate de viscol în această seară