Ridichea neagră, un aliment cu care treci iarna. Cum se obţine siropul de tuse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ridichea neagră
Ridichea neagră

Dincolo de aspectul ei inestetic, ridichea neagră are nişte calităţi curative extraordinare în combaterea răcelii, dar şi a problemelor ficatului şi stomacului.

Atunci când tusea nu vă dă pace, aceasta poate fi tratată cu un simplu sirop făcut din două elemente naturale: ridiche neagră şi miere.

Ridichea neagră are un conţinut ridicat de vitamina C,  fiind unul dintre cei mai puternici antioxidanţi. Siropul calmează tusea şi duce la eliminarea substanţelor nocive din bronhii şi din plămâni.

Aceasta ajută şi la drenarea ficatului si a vezicii biliare, scade colesterolul „rău” si previne aparitia evenimentelor cardiace. Este un antibiotic natural, dar este extrem de eficace şi în tratarea afectiunilor sistemului uro-genital si limfatic.

Cum obţii sucul de ridiche

“Luaţi o ridiche neagră şi  tăiaţi cam o treime din ea. Partea mai mare o scobiţi şi o umpleţi cu miere, după care o puneţi pe o farfurie şi o lăsaţi cam o  oră. În acest timp, ea se va umple de sirop. După ce consumaţi sucul, timp de cel puţin jumătate de oră nu trebuie să mâncaţi sau să beţi nimic, pentru a avea timp să acţioneze”, ne spune Nicoleta Merchea, specialist în obţinerea produselor naturiste.

Ca şi tratament împotriva tusei, sucul de ridiche neagră şi miere de albine se ia câte o lingură după masă. De fiecare dată când se consumă din suc se pune în loc o linguriţă de miere.

image

Ridichea neagră este şi un foarte bun detoxifiant, fiind o sursă de vitamine A şi B, dar şi magneziu, calciu. Ea conţine şi o substanţă care ajută la secreţia glandelor tiroide.

În plus, ridichea neagră este eficientă în tratamentul migrenelor, dischineziei biliare, litiazei renale, reumatismului, gutei şi chiar a astmului. Ea nu ar trebui să lipsească din alimentaţie, cu atât mai mult în acest sezon, când sunt frecvente virozele respiratorii, pentru că fluidizează secreţiile bronşice.

Potrivit terapeuţilor, şi rădăcina de ridiche neagră este folosită în medicina naturistă. Preparatele din rădăcina acestei plante contribuie la drenarea ficatului şi vezicii biliare, restabilind funcţiile acestor organe.

Ridichea neagră stimulează pofta de mâncare, deci poate fi un bun aperitiv, în special pentru persoanele care suferă de anemie. Pentru că are un conţinut mare de apă, ridichea neagră uşurează tranzitul intestinal şi este un bun remediu pentru constipaţie.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite