Primari migratori din Vrancea, despre alegerile prezidenţiale: „Este un rezultat care ne pune la respect, dar nu regretăm nimic”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu mai puţin de şapte edili din Vrancea s-au „transferat” la PSD prin ordonanţa migraţiei politice promovată de vicepremierul Liviu Dragnea.

Vrancea are 73 de primari, din care cinci sunt primari de oraşe şi 69 conduc comune.  Înainte Ordonanţei migratorilor, PSD avea primari în 51 de unităţi teritorial administrative.

În ultima zi de viaţă a Ordonanţei 55, numărul primarilor PSD a crescut la 58, asta după ce şase edili de comune şi unul de la oraş au trecut în barca puterii.

Acest lucru s-a întâmplat  după o şedinţă de Consiliu Judeţean în care Marian Oprişan, preşedintele CJ şi al PSD Vrancea, a alocat fonduri de  la Guvern, doar pe criterii politice.

Cei şapte primari foşti PNL-PDL sunt edilii comunelor Băleşti - Stancu Bălescu (PNL), Reghiu - Macovei Răduţă (PNL), Mera - Ion Sticlaru (PNL), Broşteni - Ion Alanei (PNL), Bordeşti - Gheorghe Tătaru (PDL), Gura Caliţei - Nicolae Ţandără (PDL), dar şi primarul oraşului Mărăşeşti - Valerică Chitic (PNL).

FOTO: În vară, câţiva dintre primarii migratori (încercuiţi) păreau fericiţi că-l au preşedinte pe Klaus Iohannis, cu care s-au fotografiat


După alegerile de duminică, aceştia spun că nu regretă pasul făcut, dar că semnalul dat de electorat trebuie luat în serios.

image

„Cred că este un rezultat care ne pune la respect prin natura rezultatelor, să credem mai mult că oamenii s-au maturizat, că societatea este sănătoasă şi trebuie să învăţăm din aceste rezultate. Nu regret că am făcut pasul la PSD, pentru că am găsit sprijin şi am câteva proiecte la nivelul comunităţii pe care vreau să le rezolv, iar latura politică este mai puţin importantă”, ne-a declarat Neculai Ţandără, primarul comunei Gura Caliţei, ales pentru prima dată în funcţia de edil în 2012, pe listele PDL.

În aceeaşi idee este şi primarul comunei Broşteni, Ion Alanei, care a trecut de la PNL la PSD.

„Nu pot aprecia eu rezultatul alegerilor prezidenţiale, a fost voinţa poporului, dar nu regret pasul făcut, pentru că astea au fost condiţiile de la acea vreme. Să nu uităm că eu am fost viceprimar PSD 16 ani la Broşteni iar în 2012 am candidat primar din partea PNL datorită USL-ului. Eu îmi respect comunitatea care m-a ales, deci la primărie trebuie să fiu moaşa comunală, iar politica pe locul doi”, ne-a spus şi Ion Alanei.

image

Unul dintre primarii care au surprins plin plecarea sa la PSD prin ordonanţa migratorilor este edilul comunei Băleşti, Stancu Bălescu, recunoscut pentru convingerile sale de dreapta, 24 de ani activând doar în PNŢCD şi PNL. Acesta spune că Ordonanţa 55 a fost doar o portiţă pentru el de a pleca din PNL, dezamăgit fiind de ruperea USL.

„Eu din primăvară mi-am dat demisia din conducerea PNL, pentru că nu am fost de acord cu apropierea de PDL. Nu regret nimic din ceea ce am făcut şi chiar la momentul când discutăm lucrăm, am drumuri în reparaţii, am şcoala care se reabilitează. Rezultatul alegerilor prezidenţiale este unul normal”, ne-a spus şi primarul Bălescu. 

De altfel, toţi primarii migratori din Vrancea au reuşit să-şi facă datoria faţă de PSD şi au câştigat alegerile pentru Victor Ponta. Cei şapte primari „migratori” au reuşit să-i aducă ca zestre lui Ponta 8157 de voturi, din care aproape jumătate numai în Mărăşeşti.

FOTO: Primarul Ion Sticlaru (Mera) l-a făcut în vară cetăţean de onoare pe preşedintele PNL Nini Săpunaru, iar în octombrie a plecat la PSD

image

Mai puteţi citi:

Şapte primari şi peste 150 de consilieri, recolta PSD în Vrancea pe Ordonanţa "migratorilor"

Toţi cei şapte primari care au migrat la PSD au făcut acest lucru în ultima zi de viaţă a Ordonanţei 55, după ce au primit bani de la Consiliul Judeţean.


 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite