Portret / Georgian Forcoş îşi exprimă sentimentele prin teatru
0A primit un premiu special pentru cea mai bună interpretare masculină în rol principal şi se pregăteşte ca în toamnă să joace pe o scenă din Israel.
Georgian Forcoş a început să cocheteze cu lumea teatrului în urmă cu un an, atunci când a participat pentru prima dată la Stagiunea Teatrală a Elevilor Vrânceni. Şi-a dorit foarte mult să joace într-o piesă de teatru, iar dorinţa i-a fost îndeplinită în momentul în care a interpretat rolul lui Bobcinski din „Revizorul".
„Am căpătat astfel mai multă încredere în mine şi am reuşit să descopăr calităţi pe care nu credeam că le deţin", mărturiseşte tânărul.
Cea mai notabilă perfomanţă lui Georgian a fost înregistrată în urmă cu câteva luni, atunci când a luat un premiu special pentu cea mai bună interpretare masculină în rol principal.
„În cadrul Stagiunii Teatrale din acest an am interpretat rolul personajului Canciano din piesa de teatru 'Bădăranii' după Carlo Goldoni. Am fost foarte fericit în momentul în care am primit această diplomă, însă şi pentru faptul că echipa noastră, din cadrul Colegiului Cuza s-a clasat pe a doua poziţie", mai spune Georgian.
Talentul şi dăruirea lui Georgian Forcoş au fost remarcate şi de regizorul George Năstase care i-a făcut propunerea de a juca în piesa „Titanic Vals" alături de câţiva studenţi la actorie.
„A fost o experienţă deosebit de plăcută şi în acelaşi timp utilă. Prin teatru reuşesc să arăt lumii ceea ce sunt cu adevărat, împărtăşindu-le spectatorilor gândurile şi sentimentele mele. Mă bucur că am fost înzestrat cu un asemenea talent pe care nu voi înceta nicio clipă să-l şlefuiesc", adaugă tânărul.
Acum, se pregăteşte pentru rolul pe care îl va interpreta într-o piesă de teatru scrisă special pentru comemorarea Holocaustului. „Piesa va fi prezentată în toamnă într-o zonă din Transilvania, deocamdată nu s-a stabilit locaţia cu exactitate, urmând ca apoi să o jucăm în Israel".
Voluntar
Pe lângă pasiunea pentru teatru, Georgian Forcoş se implică şi în numeroase proiecte care vizează problemele tinerilor. Este voluntar în cadrul Direcţiei Judeţene de Tineret, fiind de asemenea membru al Consiliului Local al Tinerilor, activităţi care îi oferă posibilitatea de a cunoaşte oameni noi şi de a-şi face prieteni.
„De curând am participat la un schimb de experienţă cu tinerii din Constanţa. Tot în cadrul Consiliului Local al Tinerilor am strâns bani de la elevi pentru a împăduri zona din Sudul municipiului. De asemenea, am organizat Gala Voluntarilor în cadrul căreia am colectat haine şi jucării pentru copiii defavorizaţi", conchide Georgian.
Întrebări şi răspunsuri
1. Cum reuşeşti să intri în pielea personajelor?
Mai întâi încerc să înţeleg personajul, apoi să construiesc o poveste şi să exprim prin intermediul lui cât mai sincer sentimentele mele. Cât despre replici, le învăţ destul de repede. Cel mai greu este să înţelegi psihologia personajului.
2. Ce proiecte de viitor ai?
Mi-aş dori să urmez cursurile Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti şi să am o carieră de succes în acest domeniu. De asemenea, vreau ca la următoarea ediţie a Stagiunii Teatrale a Elevilor Vrânceni echipa Colegiului Naţional Cuza să obţină trofeul.
Ce-i place
Sunt pasioant de poezie şi îmi doresc ca pe viitor să public o carte de poezii. Până acum, am publicat trei poezii în ziarul liceului, „Ecouri". Îmi plac literatura, sportul, chiar am făcut atletism timp de doi ani şi filmele, cele clasice în special. De asemenea, îmi place să călătoresc şi să mă distrez alături de prieteni.
Ce nu-i place
Nu-mi plac oamenii care mint pentru a-şi atinge un anumit scop. Nu îmi plac nici acei oameni care nu se ţin de promisiuni. Nu-mi plac falsitatea, aroganţa, snobismul.
Profil
Născut. 17 februarie 1992
Studii. Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza"
Ocupaţie. Elev, clasa a XII-a
Pasiuni. Poezia