Consiliul Judeţean Vrancea angajează avocat să ajute la câştigarea unui litigiu care are ca miză mulţi bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raluca Dan, secretarul judeţului, spune că nu vrea să rişte plata unor eventuale corecţii financiare
Raluca Dan, secretarul judeţului, spune că nu vrea să rişte plata unor eventuale corecţii financiare

Două societăţi au contestat modul cum s-a făcut procedura de selecţie pentru proiectul privind managementul deşeurilor, proiect finanţat de Uniunea Europeană cu peste 10 milioane de euro.

Consiliul Judeţean Vrancea se judecă cu firmele Irindex Group Construcţii şi Tel Drum, într-un litigiu rezultat în urma licitaţie pentru construirea centrului de management integrat al deşeurilor.

Pentru această lucrare,  care are ca obiect construcţia a 3 staţii de transfer şi 6 platforme de colectare, s-a calificat în urma procedurii de licitaţie SC Vega ’93 Galaţi, lucru care nu a convenit celorlalte două firme ofertante, acestea adresând-se Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC).

La rândul său, Consiliul Judeţean Vrancea s-a arătat nemulţumit de decizia CNSC şi pe data de 12 decembrie 2013 a formulat o plângere la Curtea de Apel Galaţi.

Instituţia condusă de Marian Oprişan nu va fi reprezentată la proces de consilierii juridici, ci de un avocat, care va fi angajat în cel mai scurt timp, după cum au decis astăzi aleşii judeţeni.

„În timpul procedurii de licitaţie publică noi suntem monitorizaţi de instituţii care au asemenea competenţe. Este vorba de licitaţia referitoare la managementul deşeurilor, proiectul cu finanţare europeană. Licitaţia respectivă s-a terminat iar cel care a pierdut  a contestta decizia comisiei. Noi am făcut o întâmpinare la Comisia de Soluţionare a Contestaţiilor. În timpul achiziţiei, noi am mai avut cu contestatorul un litigiu. Rugămintea mea către domul preşedinte şi către dumneavoastră a fost de a angaja un avocat pentru că experienţa pe care avocaţii o au  în asemenea litigii este cu mult mai mare decât o au consilierii juridici ai Consiliului Judeţean. Sunt nişte coduri care abia au intrat în vigoare şi, nesubestimând pregătirea colegilor mei, prefer totuşi să vă propun să mergem pe mâna unei case de avocatură, a unui avocat care deja este acomodat cu toate procedurile”, a motivat secretarul judeţului, Raluca Dan, raţiunea pentru care s-a decis angajarea unui avocat.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean mai afirmă că în cazul în care instituţia nu întreprinde toate demersurile necesare în vederea finalizării în bune condiţii a proiectului „există riscul aplicării de corecţii financiare care, având în vedere valoarea foarte mare a acestuia, nu pot fi suportate de Consiliul Judeţean Vrancea din fonduri proprii”.

Este al doilea avocat pe care Consiliul Judeţean Vrancea îl angajează în ultimele luni, după ce pe  1 octombrie aleşii judeţeni au hotărât angajarea unui avocat care să reprezinte Consiliul Judeţean Vrancea şi Societatea de Drumuri şi Poduri în procesul cu firma Lupinocom, societatea care se ocupă cu distribuţia de carburanţi.

Procesul, ajuns la faza de recurs, a debutat cu o amâre pe data de 22 octombrie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fiins stabilit un alt termen în luna februarie, după ce magistraţii Tribunalului Vrancea au dat câştig de cauză firmei Lupinocom şi au obligat Consiliul Judeţean să plătească datoria de 1.008.343 lei, rezultată în urma unui contract de cesiune de creanţă. 

Mai puteţi citi:

Consiliul Judeţean Vrancea îşi angajează avocat să evite pierderea unui milion de lei

Consiliul Judeţean pune la bătaie aproape două milioane de euro pentru construirea a trei staţii de transfer şi a şase platforme de colectare a deşeurilor

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite