Top 5 beneficii ale conopidei. De ce le este recomandat femeilor să consume această legumă plină de vitamine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conopida trebuie să nu lipsească din meniul zilnic al femeilor Foto: csid.ro
Conopida trebuie să nu lipsească din meniul zilnic al femeilor Foto: csid.ro

Conopida are proprietăţi importante anticancerigene şi poate preveni apariţia cancerului de sân sau ovarian. Poate să fie consumată în salate, crudă, în supe sau în diverse alte feluri de mâncare şi nu trebuie să lipsească din meniul zilnic al femeilor.

Conopida este bogată în substanţe antioxidante, fibre, iar din acest motiv poate contribui la prevenţia cancerului de sân sau ovarian.

„Conopoida este bogată în calorii şi poate să fie consumată cu succes  şi atunci când alegem să ţinem o dietă. Conţine o sursă bună de carbohidraţi, proteine şi acizi graşi omega 3, iar toate acestea ajută în funcţionarea neurocognitivă sau cardiovasculară şi nu ar trebui să lipsească mai ales din meniul femeilor. Această legumă mai conţine şi minerale şi vitamine şi poate să fie recomandată şi pacienţilor cu patologie tumorală“, a spus Florian Nicolae, medic nutriţionist.

Ce beneficii are conopida pentru femei:

- Poate preveni cancerul şi s-a demonstrat că are în compoziţie sulforafan, un compus al sulfului care  distruge celulele mamă canceroase.

- Sulforafanul contribuie şi la menţinerea în limite bune a tensiunii arteriale.

- Datorită nutrienţilor, ajută la menţinerea nivelului de inflamaţie sub control.

- Este bogată în vitamine şi minerale şi ajută şi la buna funcţionare a creierului.

- Ajută şi la detoxifierea organismului, şi la întărirea sistemului imunitar.

Medicii nutriţionişti au mai precizat că o cană de conopidă fiartă conţine aproximativ 4 grame de fibre dietetice, care ajută la curăţarea sistemului digestiv.

„Este bine să ştim că dacă conopida este pregătită termic mai mult îşi pierde din proprietăţi, aşa că maximum de proprietăţi terapeutice se păstrează doar dacă este consumată în stare crudă. Această legumă poate să mai prevină şi să trateze boli  precum artrita reumatoidă, scade colesterolul, dar şi detoxifică ficatul şi întăreşte oasele şi este o sursă buna de vitamina C“, a mai spus Florian Nicolae, medic nutriţionist.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite