Românii acuzaţi de fraudă pe internet în SUA, condamnaţi la închisoare de Tribunalul Districtual din New Haven
014 cetăţeni români, majoritatea din Craiova, sunt acuzaţi că, între anii 2005 - 2007, au furat datele de pe mii de carduri de credit aparţinând unor cetăţeni străini.
Ciprian Tudor, Cristian Dumitru, Bogdan Boceanu, Andrei Bolovan, Sorin Ilinca, Laurenţiu Buşcă, Nicolae Drăghici, Mircea Stoica, Alexandru Didu, Iulian Şchiopu, Octavian Fudulu, Leopold Schiba, Dragoş Davidescu şi Gabriel Sain, sunt acuzaţi că s-a implicat într-o serie de atacuri de tip „phishing“ pe teritoriul Statelor Unite.
Tribunalul Districtual din New Haven, Connecticut, a condamnat până în luna iunie 8 din cei 14 români la închisoare. Inculpaţii au reuşit să obţină informaţii private, personale şi financiare, cum ar fi nume, adrese, numere de cont bancar, numere de cărţi de credit şi coduri de tip CNP. Anchetatorii au stabilit că, românii au trimis e-mail-uri mai multor persoane, pretinzând că mesajul respectiv provine de la Banca People’s Bank din Connecticut. Clienţii băncii erau anunţaţi că profilul folosit pentru accesarea informaţiilor bancare a fost blocat. Pentru a-şi putea debloca profiul trebuiau să acceseze o pagină de internet. Victimele au introdus datele personale, iar astfel membrii grupului infracţional efectuat retrageri frauduloase de numerar din conturile americanilor.
Condamnaţi la închisoare
Dragoş Davidescu a fost condamnat anul trecut în luna ianuarie la 48 de luni de închisoare pentru faptele comise. Craioveanul Laurenţiu Buşcă a pledat vinovat şi a primit 60 de luni de închisoare. Tribunalul Districtual din New Haven l-a condamnat pe Mircea Stoica la o pedeapsă de 27 de luni de închisoare, iar pe Ciprian Tudor la o pedeapsă de 14 luni de închisoare.
Craiovenaul Andrei Bolovan şi Bogdan Boceanu au fost condamnaţi în acelaşi dosar. Primul a primit 27 de luni de închisoare, iar ce-l de-al doilea a fost condamnat la 80 de luni de închisoare.
Nicolae Drăghici fiind condamnat anul acesta pe data de 13 iunie la 78 de luni de închisoare pentru „implicare într-o grupare specializată în atacuri informatice de tip phishing“. Iulian Şchiopu a fost condamnat de Tribunalul din New Haven la 45 de luni de închisoare.