Povestea icoanei făcătoare de minuni care a plâns cu lacrimi de mir în urmă cu 11 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Icoana Maicii Domnului din Craiova este considerată făcătoare de minuni
Icoana Maicii Domnului din Craiova este considerată făcătoare de minuni

La Catedrala Episcopală Madona Dudu din centrul Băniei, credinicioşii se pot închina la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Oamenii au povestit că imaginea pictată apără locuitorii oraşului de boli, farmece şi potopuri.


Preoţii sunt convinşi că icoana este făcătoare de minuni întrucât din ochii Maicii Domnului au curs lacrimi. În urmă cu 11 ani un grup de cercetători de Oxford au venit în Craiova pentru a analiza câmpurile energetice emanate de imaginea pictată. „Este cu adevărat o icoană care ne apără oraşul. Eu de când am o problemă vin şi mă rog, iar de fiecare dată am reuşit să merg mai departe. Din ochii Maicii Domnului au curs lacrimi“, a spus Ion Dicu.

Catedrala Madona Dudu este asaltată în fiecare an de sute de credincioşi, cu câteva zile înainte de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului. Preoţii au povestit că o femeie din Belgia vine în fiecare an să se roage la icoana făcătoare de minuni din Craiova.

Icoana Maicii Domnului a fost găsită într-un dud, de un evreu spaniol, stabilit în Oltenia. Bărbatul a luat-o să o vândă, însă a doua zi, icoana a reapărut în dud.

Icoana Maicii Domnului a plâns pentru prima dată în anul 2014 cu lacrimi de mir. Imaginea pictată nu poate fi fotografiată în orice moment. Unii credincioşi au povestit că au pozat icoana, însă imaginile au fost şterse la scurt timp. Ba mai mult, imaginea pictată nu poate fi mutată de la locul ei.

Icoana făcătoare de minuni de la Craiova a trecut prin multe încercări de-a lungul timpului.  La 1801, turcii conduşi de Pasvanoglu de Vidin şi de cârjanii paşei Cara Mustafa au dat foc Cetăţii Banilor, iar biserica a fost cuprinsă de flăcări. A ars toată, până la pământ, cu tot ce era înăuntru, dar în vreme ce cărau moluzul oamenii au găsit în jar icoana întreagă, îngropată sub nişte grinzi, în scrumul fumegând.

În 1838, cutemurul a distrus biserica, dar icoana a fost găsită intactă. 
 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite