FOTO Cei mai frumoşi români. Inginerul Emil Godeanu a inventat un aparat care va revoluţiona chirurgia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Emil Godeanu, în vârstă de 62 de ani, din Craiova, a făcut senzaţie la Geneva în anul 2011. Bărbatul de profesie inginer a primit medalia de aur pentru că a inventat aparatul cu aplicaţii nelimitate în chirurgie.

Inginerul Emil Godeanu povesteşte că invenţia lui poate fi folosită pe scară largă în medicină. Radiocauterul - aparatul cu aplicaţii nelimitate în chirurgie - nu lasă cicatrici după operaţie. Craioveanul recunoaşte că a lucrat la acest proiect timp de şase ani şi a investit 160.000 de euro. „Radiocauterul permite realizarea de operaţii mai sigure şi mai simple în toate domeniile. Aparatul are opt regimuri de lucru, iar cu această invenţie am obţinut mai multe medalii de aur, argint, dar şi numeroase diplome de excelenţă la saloanele internaţionale de inventică din Europa şi Rusia“, a povestit craioveanul.

image

Aparatură medicală de 15 ani

Emil Godeanu a lucrat ca inginer la fabrica Electroputere Craiova, însă a început să facă aparatură medicală în urmă cu 15 ani. A reuşit să realizeze aparate de cromoterapie, electroterapie şi pentru fizioterapie. „În momentul de faţă îmi doresc să reuşesc să omologhez aparatul care nu lasă cicatrici după operaţii. Radiocauterul este o unitate chirurgicală  care  emite curent pentru tăiere, tăiere coagulare  monopolară şi coagulare bipolară. La activarea circuitului de ieşire curentul prin circuit poate fi emis în mod continuu sau sub formă de pulsuri de durată prestabilită. Este posibilă utilizarea unui singur electrod neutru de referinţă sau a mai multor electrozi de cauciuc. Comanda modulelor dispozitivului se face cu ajutorul butoanelor de pe panoul frontal si a display-ului“, a mai declarat inventatorul. 

image

Craioveanul a mai precizat că în momentul de faţă radiocauterele care sunt pe piaţă lucrează timp de 10 secunde, iar timp de 30 de secunde rămân în stand-by. Emil Godeanu este convins că există doar câteva astfel de aparate, însă nu sunt destul de performante. „Spre deosebire de alte radiocautere, invenţia mea are timp de funcţionare nelimitat, poate fi reglată puterea în timpul operaţiei şi poate fi conectată la unităţi de intervenţie laparoscopice. Locul acestui dispozitiv este în spitalele din toată ţara. Acesta este visul meu. Recunosc că am muncit mult, dar cu mâna pe inimă pot să vă spun că am făcut ceva care o să îi ajute pe oameni. Nu am făcut niciodată nimic pentru bani. Tot timpul m-am gândit la cei de lângă mine. Am reuşit să obţin finanţare europeană, iar astfel voi putea reuşi să realizez 30 de  aparat care nu lasă cicatrici după operaţie“, a mai povestit inginerul.

image

Aparat pentru diabetici

Emil Godeanu lucrează în prezent şi la un aparat pentru diabetici. Noul dispozitiv scade glicemia până la valoarea normală. „Cel mai sever caz pe care l-am avut s-a rezolvat în 2 luni de tratament. Am reuşit cu acest dispozitiv să îi scad glicemia de la 650 la 100. Aparatul se utilizează personal are 200 de grame şi se poate purta în buzunar în timpul tratamentul. Din punctul meu de vedere nu costă foarte mult. Poate fi cumpărat cu 300 de euro. În România există peste un milion de persoane bolnave de diabet“, a mai precizat Godeanu. 

Craioveanul a scos pe piaţă şi două cărţi: Omenirea de la Afla şi Omega şi Viaţă-timp-spaţiu şi biopunctură.  

Premii obţinute de Emil Godeanu pentru invenţiile realizate:

-medalia de argint - Salonul Internaţional de Inventică Moscova

-medalia de aur- Salonul Internaţional de Inventică Geneva

-medalie şi diplomă de execlenţ-Salonul Internaţional de Inventică Hanovra

-medalie de aur şi premiul de excelenţă-Salonul Internaţional Inventika Bucureşti

-medalia de argint-Salonul de Invenţii Croaţia

-medalia de aur- Salonul Internaţional de Inventică Nureberg

-medalia de argint- Salonul Internaţional de Inventică Bruxelles

-premiul special din partea Iranului

-medalie şi diplomă de excelenţă- Salonul Internaţional de Inventică Cluj Napoca   

Vă recomandăm şi:

FOTO VIDEO Cei mai frumoşi români: Alexandra Marcu a dus tricolorul pe cei mai înalţi vulcani ai lumii

FOTO VIDEO Cei mai frumoşi români. Povestea Iasminei Răceanu, eleva care a făcut înconjurul lumii cu logo-ul Google, pictat de Ziua României

FOTO VIDEO Cei mai frumoşi români. Povestea doctorandului din Galaţi care a hrănit zile la rând o mie de sinistraţi

FOTO Cei mai frumoşi români. Povestea lui Grigore Bondavali, omul care „fabrică” olimpici în ringul de box

Cei mai frumoşi români. Profesorul care a înscris România în galaxia NASA

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite